UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Робочі інструменти для HR-ів під час війни

Робочі інструменти для HR-ів під час війни

24.05.2022 374Автор: Лоліта Платошкіна
Робочі інструменти для HR-ів під час війни

Робочі інструменти для HR-ів під час війни

24.05.2022     374Автор: 

Нові реалії сьогодення вимагають від бізнесу нових підходів до керівництва та врегулювання відносин між адміністрацією та працівниками. Ті інструменти, що працювали до війни, сьогодні або не працюють, або вимагають оптимізації чи модернізації. Воєнні дії останніх місяців стали маркером в особистісних відносинах та комунікації всередині кожного колективу. Великого значення для людей набула в ці місяці безпека, організація власної роботи, підтримка всередині колективу, швидка орієнтація та повернення в продуктивне русло. І за більшість цих задач відповідальність лежить саме на HR-менеджері. Jobs.ua підготували для вас перелік робочих інструментів для HR-ів, які були ефективні під час війни та стануть корисними під час кризової ситуації.

Вчасне інформування та психологічна підтримка

Керівники та менеджери персоналу добре розуміють, що будь-яка кризова ситуація всередині колективу має свій руйнівний вплив на конкретні робочі процеси. Будь-які накопичення та унеможливлення виходу емоцій згубно впливають на відношення, довіру, розуміння та спілкування в цілому. Тому саме психологічна підтримка, розмова тет-а-тет, турбота здатні створити ту необхідну для кожного атмосферу всередині колективу. Вчасне інформування колег корисною та актуальною інформацією допомагає всім відчувати себе захищеним, проінформованим, готовим до нових звершень. Сюди також можна віднести й вчасну відповідь на ті важливі питання робочого персоналу, що турбують їх прямо зараз. Якщо працівники, будуть отримувати ці відповіді вчасно, то й відчують особисту підтримку та зацікавленість роботодавця в допомозі та положенні справ кожного працівника. 

Менеджерінг корисних чатів

Спеціальні чати під час війни направлені на допомогу та підтримку в першу чергу тих членів команди, хто потребує в матеріальній, інформаційній, психологічній допомозі. Як показала практика, понад 80% персоналу під час війни брали участь в волонтерстві або благодійності. Це створює додаткову допомогу менеджеру з персоналу. Якому буде достатньо лише допомагати та коригувати всіх учасників чату. Не забувайте й про створення всім потрібної підтримуючої бойової атмосфери в таких чатах.

Гарантії соціального пакета

Соціальний пакет для будь-якого спеціаліста в будь-який час - ті гарантії роботодавця, що він готовий виконати перед співробітниками. Під час війни роботодавці значно обмежили можливість надання повного соціального пакета, зосередивши увагу на основних та найважливіших, що закривають в першу чергу базові потреби співробітників. 

Корисні контакти та бази претендентів

За свій професійний досвід HR-менеджеру просто необхідно обзавестися спеціальними корисними базами: партнерів, з ким коли-небудь доводилось працювати; конкурентних здобувачів, в яких були зацікавлені керівники відділів на співбесіді; минулих співробітників компанії. Всі ці важливі бази здатні виручити вас не тільки в ситуаційних, але й в кризових періодах. Обов’язково займайтеся постійним накопиченням, веденням та використанням цих корисних баз.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору