UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Робочі спеціальності vs вища освіта

Робочі спеціальності vs вища освіта

18.01.2019 497Автор: Олександр Мавлідінов
Робочі спеціальності vs вища освіта

Робочі спеціальності vs вища освіта

18.01.2019     497Автор: 

Перекваліфікація рятує українців, які не можуть знайти роботу.

За даними Jobs.ua, минулого року, після проходження перекваліфікації, в країні працевлаштувалося близько 147 000 безробітних громадян.

Ця цифра на 6% більш, ніж у 2017 році, а здійснилося це завдяки розширенню бази вакансій Державної служби зайнятості, яка зросла на 10% та нараховує 1 100 000 одиниць пропозицій.

Низькі заробітні платні та професійний дисбаланс залишаються головними факторами того, що роботу втрачають саме громадяни, що мають вищу освіту. При необхідності закриття таких вакансій, як робочі та подібні до них спеціальності, таким фахівцям дуже складно знайти альтернативу своїм знанням, що допоможе заробити. Й тому, перенавчання на нову спеціальність стає справжнім порятунком, як для людини, так й для ситуації на ринку праці України.

У 2017 році, над цією проблемою працювали 178 професійно-технічних училищ та 52 закладу вищої освіти. Саме на їх базі було створено курси перекваліфікації, які випустили нових слюсарів, швачок, мотористів та інші дуже потрібні нашому ринку спеціальності.

На жаль, у країні й досі залишається тенденція, при якої 75% випускників - це ті, хто здобув вищу освіту, у більшості випадків заради «корочки», й тільки 25% - отримують робочі чи технічні спеціальності, що гарантують знаходження роботи.

Наприклад, в той же час у Європі, це співвідношення кардинально протилежне. 70% молодих людей отримують навички необхідних робочих професій, й тільки 30% здобувають вищу освіту, заздалегідь розуміючи куди вони зможуть застосувати отриманні знання.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору