UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Робота в святкові дні – це вимушена необхідність чи прагнення тримати себе в формі?

Робота в святкові дні – це вимушена необхідність чи прагнення тримати себе в формі?

10.01.2022 532
Робота в святкові дні – це вимушена необхідність чи прагнення тримати себе в формі?

Робота в святкові дні – це вимушена необхідність чи прагнення тримати себе в формі?

10.01.2022     532

Кожен з нас по-різному ставиться до новорічно-різдвяних свят. Для когось це гостра необхідність поповнити внутрішні ресурси організму та розділити святкові дні з близькими людьми, а для когось сезон новорічних свят сприймається досить байдуже. Ще хтось просто любить виконувати свою роботу, і робитиме це навіть у святкові дні. До речі, а ви знали, що письменник Стівен Кінг не працює всього лиш двічі на рік – на Різдво і власний день народження? Власне, це один із секретів його плодючості, як і дві тисячі слів на день. Що ж, його працьовитості можна тільки позаздрити, але давайте повернемося до теми нашої статті.

Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua в останній місяць минулого року провів опитування серед користувачів сайту на одну делікатну тему. Питання звучало так: «Під час новорічних свят Ви будете вимушені працювати чи плануєте відпочивати?»

Думки користувачів, які взяли участь в опитуванні, розділилися. За перший варіант відповіді на це питання «Працюватиму, у мене це робочі дні» висловилися майже третина респондентів (32%). За другий варіант «Буду працювати, а відпочивати зможу лише на державні свята» віддали свої голоси майже половина опитаних – 47%. І найменше голосів набрав третій варіант відповіді: «Планую довгі вихідні (1-2 тижні)»; цей варіант відповіді підтримали всього лиш 21% відвідувачів, які забажали взяти участь в голосуванні.

Але навіть з такого лаконічного опитування вимальовується цікава і, можливо, подекуди невтішна тенденція: більшість громадян так чи інакше працюватимуть у святкові дні. Звісно, не забуваючи про відпочинок, але все ж робота від настання сезону зимових свят нікуди не поділася у представників багатьох професій. Навпаки, для значної частини населення сезон свят, як літній, так і зимовий – це можливість підзаробити на всіх напрямках: виробництві і доставці товару, святкових урочистостях і наданні найрізноманітніших послуг – від перевезення вантажів до стрижки і манікюру.

А які навантаження відчувають працівники поштових відділень чи продуктових супермаркетів, менеджери онлайн-магазинів? Всі ми закуплялися перед святами і онлайн, і офлайн, вистоюючи довгі черги в магазинах і перед Новим роком, і перед Різдвом. По суті, зітхнути від надмірного навантаження представники усіх цих професій зможуть лише після Водохреща – тобто після свята, який завершує зимовий цикл релігійних свят. Наступне велике свято, коли працівники багатьох сфер діяльності відчують додаткові робочі навантаження, буде вже навесні (мова, звісно, про Пасху, яка цьогоріч святкується 24 квітня).

Ну а повноцінний відпочинок на новорічно-різдвяні свята запланували лише п’ята частина від усіх бажаючих, хто взяв участь в опитуванні. Сподіваємося, їм вистачило цього часу, щоб повноцінно відпочити і поповнити ті внутрішні ресурси організму, які ми зазвичай віддаємо робочим будням.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору