UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Робота за спеціальністю

Робота за спеціальністю

16.12.2019 479Автор: Лоліта Платошкіна
Робота за спеціальністю

Робота за спеціальністю

16.12.2019     479Автор: 

Робота за спеціальністю у кожного роботодавця викликає довіру до здобувача. Для роботодавця цей факт з резюме спеціаліста свідчить, як мінімум, про те, що здобувач має теоретичне підґрунтя, яке допоможе отримати практичний досвід роботи, або поглибити цей досвід. Тому часто при відборі конкурентних пошуковців вибір падає на робітників за спеціальністю. Що не скажеш про самих здобувачів. Як показали опитування 41% спеціалістів не працюють за спеціальністю серед тих, хто отримав вищу освіту. Цей процент робітників працевлаштовуються з нуля в компанії на роботу без досвіду, проходять курси підвищення кваліфікації аби тільки почати нове життя та працювати там, де їм цікаво.

Причини роботи не за спеціальністю можуть бути різні: в процесі навчання змінився погляд та уявлення про роботу, маленька заробітна плата, виникли нові більш цікаві заняття та хобі, які переростають у роботу.

Робота за спеціальністю чи нові можливості?

Звісно ж добре, що у молодих спеціалістів є можливість швидко змінити свій професійний курс і обрати іншу професію, працевлаштовуючись на нову роботу без досвіду. На жаль, в цьому є свої недоліки. Наприклад, оплата праці для таких новачків одразу понизиться до мінімуму. В той час як спеціаліст із досвідом роботи буде отримати значно більше. До того ж, молодий робітник втратить значну частину заробітної плати на випробувальному терміні, де, до речі, витратить не мало часу та зусиль, щоб отримати базис для роботи в цій компанії на цій посаді. Ось коли не позаздриш молоді, які розпочинають свій самостійний шлях напрацювання знань та досвіду.

Робота за спеціальністю більш захищена. Якщо для робітника без досвіду роботи не зрозуміло, що буде після випробувального терміну, то для робітника із фахом треба просто показати себе та свої набуті знання. Часто цей період для них проходить спокійно та майже завжди успішно. Робота за спеціальністю дає більше задоволення роботою ніж та робота, де знання та досвід потрібно добувати зусиллями. Якщо звісно робота за спеціальністю до цього часу вас не розчарувала. Такі спеціалісти мають більше сподівань та віру у краще майбутнє.

Менеджери з персоналу вважають, що ця проблема має витоки ще зі школи, коли дитину навантажують різними предметами, вимагають від неї відмінного результату по всім предметам, не зосереджують на одній сфері чи предметах. Саме тоді проходить етап вирішення для кожної людини з чим себе зв’язати та чому себе присвятити.


Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору