UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Сучасні тенденції столичного ринку праці

Сучасні тенденції столичного ринку праці

28.04.2020 253Автор: Олександр Мавлідінов
Сучасні тенденції столичного ринку праці

Сучасні тенденції столичного ринку праці

28.04.2020     253Автор: 

Друга половина квітня поточного 2020 року продемонструвала нові тенденції на вітчизняному ринку праці, що з’явилися завдяки впливу карантину на економіку України. Вимушена пауза у роботі стала для багатьох роботодавців, буквально, фатальною, призводячи до закриття бізнесів, втрати українцями робочих місць та урізанню заробітної платні.

За інформацією Jobs.ua, на цей час у столичній службі зайнятості нарахували трохи більше ніж 8 000 актуальних вакансій. Зрозуміло, що для звичних апетитів київського ринку праці – це краплинка у морі, й статистика каже про зменшення кількості робочих пропозицій на 34% у порівнянні з тим самим періодом минулого року. Наразі, на одне вакантне місце у столиці мають претендувати майже в два рази більше мешканців Києва, що шукають працевлаштування.

Разом із зменшенням попиту на працівників, суттєво звузився спектр напрямків діяльності, що потребують нові кадри.

При тому, що у столиці найбільше всього кандидатів на одну вакансію у законодавчий сфері, напрямку ТОП-менеджменту та управління, сьогодні більш затребувані зовсім інші професії, зокрема кваліфіковані робітники «з інструментом» та представники спеціальностей «без кваліфікації». А, саме у цих напрямках, претендентів серед непрацевлаштованих менш за все.

Також, київським медичним закладам бракує медсестер, а ц сфері транспорту –кваліфікованих досвідчених водіїв.

Наразі, в столиці більш за все затребувані такі робітничі професії та посади:

  • прибиральники;
  • дорожні робітники;
  • слюсарі-ремонтники;
  • озеленювачі;
  • вантажники;
  • муляри;
  • касири у торгівельні зали;
  • робітники на кухню;
  • продавці;
  • електрозварники;
  • теслі;
  • токарі, тощо.

У той самий час, формат фрілансу набирає обертів, як в Україні, так й в її столиці. До речі, наша країна впевнено тримається(входить до п’ятірки) поруч з іншими світовими державами, що лідирують за темпами зростання такого віддаленого формату праці.

Обмежувальні карантинні заходи та необхідна ізоляція по домівках, рекордно прискорили зростання кількості українських працівників – фрілансерів. Цікаво, що на думку багатьох експертів, із подовженням терміну карантину, арифметично зростає ймовірність того, що майже третина офісних працівників, зокрема, представників творчих та супутніх професій, не повертатимуться у подальшому до офісів, взагалі.

Певну зручність такого формату роботи, вже встигли відчути не лише наймані робітники, а й роботодавці, коли побачили чималу економію коштів, які раніше, компанії витрачали на утримання офісів та забезпечення робочих місць усім необхідним, включаючи інтернет зв'язок, теплопостачання та електроенергію.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору