UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Світові методики проведення співбесіди

Світові методики проведення співбесіди

12.11.2019 1516Автор: Лоліта Платошкіна
Світові методики проведення співбесіди

Світові методики проведення співбесіди

12.11.2019     1516Автор: 

Співбесіда чи інтерв’ю - серйозний етап підбору спеціаліста в компанію. До нього HR готується досить ретельно: відбирає відповідних вакансії претендентів, вивчає їх професійний досвід, готує сценарій ділової зустрічі. Загалом інтерв’ю проводиться у вільній формі та тільки менеджер з персоналу формує його сценарій. Дуже часто HR-ри запозичують важливі елементи та методи проведення співбесіди з досвіду колег інших країн. Саме про світові методики проведення співбесід сьогодні й піде розмова.

Методи проведення співбесід в інших країнах світу

Існує декілька ефективних світових методик проведення співбесіди, які були визнані багатьма менеджерами з персоналу як робочі.

Британський метод співбесіди формується на основі особистої бесіди з кандидатом на відкриту вакансію кадрової комісії. Інтерв’ювери цікавляться біографією; місцем, де було отримано освіту, традиціями сім’ї та зацікавленостями кандидата. В центрі методу покладається соціальний аспект спеціаліста.

Німецький метод більш практичний. Перед тим, як здобувач відвідає співбесіду, він заздалегідь готує всі необхідні документи, які підтверджують його професійний досвід. Сюди відносяться портфоліо, рекомендаційні листи, характеристики та інші документи від минулих роботодавців, керівників. Саме ці документи є запорукою професійної компетентності пошуковця.

Американський метод співбесіди націлений на перевірку інтелектуальних, творчих, психологічних здібностей здобувача. Майже завжди роботодавці пропонують здобувачам проходження певних комп’ютерних тестувань, а також спостерігають за кандидатами в неформальній обстановці. Для цього спеціаліста можуть запрошувати на нестандартну ділову зустріч: ланч, презентацію тощо.

Китайський метод співбесід полягає на попередніх письмових еказменах з давніми традиціями. Здобувачам можуть запропонувати написати ряд коротких творів, які допоможуть розкрити знання здобувача з класики, історії, грамотності написання. І по результатах такого екзамену спеціаліста запрошують на співбесіду.

Зараз дуже рідко зустрінеш застосування однієї з цих методик в чистому вигляді. Частіше їх змішують для того, щоб отримати більш цілісну картину та оцінку спеціалісту. А які методики зі зазначених сподобались вам?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору