UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваша зарплата
  5. «Треба додати…» або як правильно розмовляти про підвищення зарплатні

«Треба додати…» або як правильно розмовляти про підвищення зарплатні

26.05.2021 441Автор: Олександр Мавлідінов
«Треба додати…» або як правильно розмовляти про підвищення зарплатні

«Треба додати…» або як правильно розмовляти про підвищення зарплатні

26.05.2021     441Автор: 

Бажання отримати більшу заробітну платню за роботу, тим більш, бажання обґрунтоване, є цілком нормальним для людини, яка певний тривалий час робить свою справу або має певні видатні результати свого труда.

Проте, більшість роботодавців можуть не зважатиме на це або «відзначати» заслуги робітника менш цінними одноразовими «бонусами». До речі, така поведінка з боку того, хто наймає працівників, також, цілком нормальна. Роботодавець пропонує таку винагороду, яка влаштовує саме його, й тільки після прямого прохання працівника про підвищення заробітної платні, більшість роботодавців починають розглядати можливість виконання обумовленого запиту.

Звичайно, перш ніж просити підвищення заробітної платні, треба мати певні факти, які можуть обумовити таке прохання. По перше, це видатні результати в роботі або довгострокова робота на посаді, оплата якої не збільшувалася протягом тривалого часу чи інші фактичні досягнення, що можуть стати обґрунтуванням запиту працівника на підвищення заробітної платні. Буває й так, що робітник дізнається про суттєве збільшення оплати його праці, яке відбулося на самому ринку праці у даній спеціалізації або робітник точно знає, що отримає більше при переході до роботи на конкурентів, але не хоче залишатиме «свою» компанію.

Як би там не трапилося, але якщо ви маєте сенс розмовляти з керівництвом про збільшення вашої заробітної платні, не зволікайте від цієї бесіди, проте, пам’ятайте, що й саму розмову треба будувати правильно, ретельно підбираючи фрази, які можна або не бажано казати у такій розмові.

Вирішивши самостійно ініціювати розмову з керівником про збільшення оплати вашого труда, не забувайте про певні правила такої розмови й наводить «діючи» аргументи, які працюватиме на користь реального збільшення заробітної платні.

Видатна праця та її результати

Якщо ви маєте чим «здивувати» керівництво, продемонструвавши чималі показники будь-якої свої сумлінної праці, надайте керівництву чітку статистику ваших досягнень, оперуючи якою та додав переконливості, ви надаватиме могутній аргумент на користь збільшення власних заробітків.

Не можна просто казати про «важку працю» чи те, що «окрім вас тут ніхто не працює». такі скарги невдахи будуть сприйняті негативно, а не в якості аргументів. Краще конкретно вказати скільки чого ви продали, кого залучили, що збільшили або скільки раз ставали «кращим» протягом року та спираючись на ці результати, запропонувати перегляд розміру вашої винагороди за роботу.

Наявність розуміння, як покращити показники праці

Гарні рішення та інноваційні пропозиції, якими винахідник не поділився із оточенням – просто пропадуть « у часі». Але, якщо ви маєте насправді «гарні ідеї», щодо покращення роботи бізнесу, ділиться ними з керівництвом негайно, проте, не у самому повному обсязі. Завжди краще мати певний «туз у рукаві», щоб не відчути себе раптом обманутим та викинутим на «обочину прогресу».

Звичайно не треба починати розмову з того, що ви маєте «дещо цікаве», що здатне щось там покращити, але й «слова не вимовите» доки не отримаєте суттєве та бажане підвищення заробітної платні.

Набагато краще розповісти про те, що ви проаналізували, зрозуміли та осягли, додаючи, що розумієте, як використати всі ці дання для покращення результатів роботи. Також, ви згодні очолити цей проект, при умові переогляду вашого грошового винагородження.

Випадок, коли зарплата працівника виявилася нижчою аніж ринкові аналоги

Не секрет, що фахівцям потрібно гідно платити але, буває й так, що за різних умов, але новини про збільшення зарплати по аналогічним посадам на ринку праці, ніяк «не дійде» до компанії, де працюєте саме ви.

Звичайно, про таку несправедливість треба казати керівнику, але робити це ефективно й правильно.

Не треба будь-яким чином звинувачувати керівництво у тому, що вас не цінують та «тримають на міні малці». Це вряд чи стане гідним аргументом на користь збільшення вашої заробітної платні.

Краще навести реальні факти та аргументи того, що оплата праці по вашій спеціальності та рівнем досвідченості давно вже збільшена й запитати чи можете ви розраховувати на справедливість й у вашій компанії.

просимо про збільшення зарплати

Випадок, коли «переманюють» конкуренти

Зрозуміло, що брехати про свою «затребуваність» у конкурентів вашого боса, не слід. Це хибний шлях, який призведе до численних проблем у найближчому майбутньому.

Тож, якщо ви дійсно отримали таку пропозиції та вона передбачає більшу оплату праці, вирішуйте самі чи залишатися вам, чи ні. У випадку, коли вам байдуже – рухайтеся далі, в іншому випадку – чесно розмовляйте з керівником, зауважив, що бажаєте залишитися в компанії, якщо поточний роботодавець згоден переглянути вашу заробітну платню будьте готові до різних результатів такої бесіди.

Випадок, коли «дозріли до більшої відповідальності»

Коли відчуваєте, що дійсно готові сягнути більших висот, не треба зволікати й можна йти до керівництва із проханням надати вам більшої відповідальності. Звичайно, прорахуйте все двічі бо у такому разі, шляху назад вже не буде. Ви лише зіпсуєте власну професійну репутацію. Але, якщо ви відчуваєте, що здатні до більшого та прохаєте про надання більших зобов’язань, не забувайте також завести розмову й про більшу оплату ваших нових обов’язків.

Не забувайте, що й розмови про ефективність вас як співробітника, й розмірковування про «збільшення» зарплат на ринку праці – доволі умовні аргументи для того, щоб стовідсотково простити підвищення заробітної платні. Завжди оцінюйте вашу власну ситуацію, роботу, її об’єм, ваші результати та результати інших.

Якщо ви не будете просити про підвищення, вряд чи хто зробить це за вас. Проте, щоб просити про таке збільшення, знайдіть справжні обґрунтування такого питання до керівництва, щоб мати продуктивну та результативну розмову.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору