UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Особисті якості на роботі
  5. У пошуках покликання

У пошуках покликання

14.01.2020 473
У пошуках покликання

У пошуках покликання

14.01.2020     473

Нас, п'ятирічних, запитують: «Ким ти хочеш бути?» І нікого насправді не цікавить, що ми скажемо. Це просте питання ставлять дитині, щоб отримати від неї кумедну відповідь типу «хочу бути космонавтом», «хочу бути балериною». Ми ростемо, і це питання ставлять нам знову і знову. Воно вже не дає нам спокою. Чому?

Питання має на увазі тільки одну відповідь. Ми не можемо назвати 20 професій, про які мріємо. Інакше дорослі, посміхнувшись, пояснять нам: «Це дуже добре, але ти не можеш стати і скрипалем, і психологом відразу. Треба вибрати щось одне».

Ідея про вузько сфокусоване життя іде від нашої культури. Це ідея про те, що у кожного є справа життя, для якої ми народжені, і наше завдання – знайти її і присвятити їй все життя. А якщо ви влаштовані інакше? Якщо вас цікавить безліч речей і ви хочете займатися і тим, і цим? Вам буде здаватися, що з вами щось не так. Ні, з вами все так. Просто ви мультіпотенціал. Це слово незвичне для сприйняття. Можна використовувати інші визначення, наприклад, «всебічно розвинена особистість», «людина Ренесансу». Адже в епоху Відродження ідеалом була всебічно освічена людина. У таких людей багато інтересів і захоплень.

Простіше говорити про це, як про якесь обмеження або нещастя, яке треба подолати. Але в мультіпотенціальності є свої сильні сторони. JOBS.UA пропонує розглянути три дари, якими володіють такі люди.

Синтез ідей

Це створення нового на стику двох або більше областей знання. Наприклад, пізнання в області картографії, математики, дизайну і любов до подорожей дозволили Ша Хванг і Рейчел Бінкс придумати проект Meshu. Ця компанія створює ювелірні прикраси, які зображують маршрут подорожей замовника, схематично відбитий у вигляді Чекін на географічній карті. Ша і Рейчел прийшли до цієї унікальної ідеї завдяки вражаюче різноманітним умінням і досвіду. Інновації завжди виникають на стику. Звідси виростають нові ідеї. І всебічно розвиненій людині найпростіше до цього прийти.

Швидкість навчання

Коли у нас виникає інтерес, ми вивчаємо все, що має до цього відношення. Ми вміємо бути новачками, адже ми вже стільки разів щось починали, а значить, менше боїмося пробувати нове і залишати зону комфорту. До того ж, велику кількість вмінь цілком можна застосувати в різних областях, тому колишній досвід можна використовувати і в новій області – ми ніколи не стартуємо з нуля.

Адаптивність

Журнал Fast Company назвав адаптивність найважливішим умінням, яке треба розвивати, щоб домогтися успіху в XXI столітті. Світ економіки змінюється так швидко і непередбачувано, що процвітати будуть саме ті люди і компанії, які здатні швидко перебудовуватися назустріч потребам ринку.

Перед нами стоїть безліч різних проблем, і щоб справлятися з ними, потрібні креативні, нестандартно мислячі люди. Найчастіше кращі команди – це поєднання фахівців і мультіпотенціальних людей. Якщо ви фахівець, будьте їм. Тоді ви досягнете висот в роботі. Якщо мультіпотенціал – цінуйте свої палкі захоплення, світ чекає на вас.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору