UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Українці не зраділи збільшенню мінімальної зарплати

Українці не зраділи збільшенню мінімальної зарплати

2.10.2020 394Автор: Олександр Мавлідінов
Українці не зраділи збільшенню мінімальної зарплати

Українці не зраділи збільшенню мінімальної зарплати

2.10.2020     394Автор: 

Як відомо, з першого вересня поточного 2020 року, згідно з прийнятим законом, що бува ініційований Президентом України та схвалений Верховною Радою, мінімальна заробітна платня в країні сягнула нової позначки у щомісячні 5 000 гривень.

Збільшення розміру заробітної платні стало плановим продовженням втілення сформованого Кабінетом міністрів України графіку, згідно якого існують певні етапи підвищення мінімальної заробітної платні в країні. Також, за словами представників міністерств країни, «такий крок підвищення допомагає частково покрити й бюджет Пенсійного фонду».

Сам запланований процес підвищення мінімальної заробітної платні в країні має , ще два пункти:

  • з 1 січня наступного 2021 року – збільшення «мінімалки» до суми у 6 000 гривень на місяць;
  • з 1 липня наступного 2021 року – зростання розміру мінімальної заробітної плати до щомісячних 6 500.

Ще на стадії розгляду, ініційований законопроект за номером 3963, що мав назву «Про внесення змін до державного бюджету на 2020 рік» не знайшов одностайного відгуку серед представників вітчизняного бізнесу, які виказували численні сумніви щодо бізнес та фінансових можливостей виконати закон.

На думку аналітиків та експертів, що працюють на ринку України, збільшення мінімальної заробітної платні до суми у 5 000 гривень, значно збільшує «податкове навантаження» на оплату найманої праці, яке й до підвищення МЗП, вважалося роботодавцями «не маленьким». Також, використаний крок може провокувати зростання кількості тіньових робочих місць та кількості «сірих» виплат або появу інших засобів нелегальної оплати праці нелегально.

Щодо працюючих українців, Jobs.ua провів власне соціальне опитування, у якому намагався з’ясувати як саме наймані працівники ставляться до нової "мінімалки" у 5 000 гривень.

Виявилося, що 49% опитаних респондентів, негативно сприймають такі збільшення показників мінімальної зарплатні. Люди впевнені, що збільшення «номінальних» заробітних плат, ніяк не вплине на реальні зарплатні заробітки сьогодення, проте «лише посприяє зростанню цін».

Позитивним та новим кроком «до покращення якості життя» збільшення показника мінімальної заробітної платні в країні вважають 19% учасників опитування, що працюють по найму.

Ще 25% серед тих, хто прийняв участь у дослідженні ресурсу з пошуку персоналу та роботи, обрали відповіддю «Хочу, щоб відразу була 10 000 грн». Залишається сподіватися, що ці наші співвітчизники зуміли оцінити гумор самого питання, а не просто мають впевненість у можливості такого перебігу подій у реальності.

«Мені однаково, в мене відрядна оплата праці» - ця відповідь знайшла відгук, ще в 7% респондентів опитування.

Дивлячись на невеликий відсоток тих, хто отримує зарплату за конкретні результати праці, цікаво, пригадати, що саме подібну «відрядну оплату праці» забажали 53% опитаних українських найманих працівників, згідно даних опитування яке проводило Jobs.ua у липні цього року. Того разу, українці зазначали, що саме така форма оплати праці «за результат», є найбільш «чесною» та такою, що «мотивує».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору