UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. В Німеччині планують наймати вчителів з України, МОЗ врегульовує працевлаштування медиків, які переїхали

В Німеччині планують наймати вчителів з України, МОЗ врегульовує працевлаштування медиків, які переїхали

25.04.2022 266
В Німеччині планують наймати вчителів з України, МОЗ врегульовує працевлаштування медиків, які переїхали

В Німеччині планують наймати вчителів з України, МОЗ врегульовує працевлаштування медиків, які переїхали

25.04.2022     266

У цій статті поговоримо про те, які зміни торкнуться окремо взятих вчителів та медиків. Не всіх, звичайно, а тільки тих, що виїхали в Німеччину (вчителі), або стали внутрішньо-переміщеними особами (медики). І спершу – про вчителів.

Перепідготовка українських школярів у Німеччині – потрібні українські вчителі

Згідно оприлюдненої інформації в німецькій громадсько-політичній газеті «Die Welt», від початку повномасштабної агресії росії з території України в Німеччину переїхало близько 360 тис. біженців. В зв’язку з цим урядами федеральних земель в Німеччині було прийняте рішення залучати до освітньої діяльності українських вчителів, які теж опинилися в статусі біженців. Мета очевидна – сприяти швидшій адаптації українських дітей, які опинилися в чужій країні.

Наразі відповідні урядові установи на переважній території Німеччини вже отримали сотні заявок на працевлаштування від українських працівників освіти. Статистика по деяких німецьких землях наступна:

  • Земля Баден-Вюртемберг вже отримала двісті вісімдесят заявок від українських педагогів;
  • Бранденбург – сто сімдесят заявок;
  • Гессен – чотириста.

Зрозуміло, що прийом заявок буде продовжуватися, адже в німецьких школах вже навчається майже 60 тис. українських дітей-біженців. Таку інформацію оприлюднила газета «Європейська правда» з посиланням на німецький таблоїд «Bild». За кількістю прийнятих на навчання українських дітей та підлітків лідирує Баварія (12 тис.), друге і третє місце посідають Північний Рейн-Вестфалія (понад 8 тис. 700) та Баден-Вюртемберг (понад 8 тис. 400).

А декому з українських освітян вже пощастило отримати робочі місця. Так, у Баварії надали роботу 200 вчителям з України, у Саксонії – 122-м; Гамбург та Шлезвіг-Гольштейн найняли по 23 вчителів, Нижня Саксонія – 15 та земля Саксонія-Ангальт – 8. Хочеться вірити, що усі вчителі з числа біженців будуть патріотично налаштовані та україномовні.

Питання працевлаштування медиків з числа ВПО – врегульовано

Міністерство охорони здоров’я врахувало ті обставини, в яких опинилося чимало українських медиків, що вимушено стали внутрішньо-переміщеними особами, – і врегулювало спірні моменти щодо їхнього працевлаштування в інших регіонах України.

Згідно з наказом МОЗ від 4 березня 2022 р. «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України», облік робочих годин медпрацівника відбувається в установі, де він наразі працює. Згодом ці дані будуть надсилатися до місця його основної роботи, після чого буде нарахована заробітна плата.

Скільки медпрацівників на даний час скористалося можливістю працевлаштуватися в іншій медустанові? Станом на 22 квітня ситуація наступна:

  • Лікарі – 1 тис. 197 осіб;
  • Медичний персонал (медсестри, фельдшери, акушерки) – 574 особи;
  • Технічний персонал – 244 особи.

Найбільше лікарів працевлаштовано у Львівській області (265 осіб), у Полтавській області (89 осіб) та на Черкащині (80 осіб). А портал з працевлаштування Jobs.ua, користуючись нагодою, нагадує своїм читачам, що актуальні поради щодо збереження свого ментального здоров’я в умовах війни чекають на вас в рубриці «Ваше здоров’я».

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору