UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Ваші права на випробувальному терміні

Ваші права на випробувальному терміні

19.05.2019 280Автор: Лоліта Платошкіна
Ваші права на випробувальному терміні

Ваші права на випробувальному терміні

19.05.2019     280Автор: 

Випробувальний термін - важкий етап на шляху працевлаштування. Та не всі спеціалісти, нажаль, проходять його. Чи завжди вам було зрозуміло, чому ви не пройшли випробувальний термін, чи були згодні з цим? Ви маєте абсолютне право знати причину. Саме про права спеціаліста на випробувальному терміні й піде мова в цій статті.

Не дивлячись на те, що законодавство не встановлює певні періоди тривалості випробувального терміну, класичним варіантом майже для всіх роботодавців є від 3 тижнів до 3 місяців, в залежності від ваших домовленостей на співбесіді. Взагалі, намагайтесь оговорити всі деталі вашого працевлаштування та роботи саме на співбесіді, у разі виникнення незручних ситуацій надалі.

Права спеціаліста на випробувальному терміні

Найчастіше порушення прав робітників на випробувальному терміні стосується певних питань, які часто є недосказаними на співбесіді. Ці питання стосуються заробітньої плати, обов’язків спеціаліста на робочому місці, складові соціального пакету, на які сподівається кожен робітник та багато інших. Давайте розберемо найпопулярніші проблеми, які виникають на випробувальному терміні у здобувача.

Отже, одна з найпопулярніших проблем - меньша зарплата на випробувальний термін. Доречі, важливо знати, що це не протирічить закону аж ніяк. Головне, спеціалісту відслідковувати, щоб заробітня плата не була нижчою мінімальної, встановленою законодавством. Треба також взяти на увагу, що після віпробувального терміну заробітня плата повинна збільшитись, відповідно домовленостей з роботовцем.

Якщо ви не пройшли випробувальний термін з тої причини, що не справляєтеся із своїми обов’язками, то ви маєте право знати з якими саме і чому. Не соромтися питати таке у роботодавця. Ця інформація дуже знадобиться вам для наступних спроб працевлаштування та їх виправлення в мабутньому.

Проблема невідповідності соціального пакету також серйозна. Але слід враховувати, що привілегії соціального пакету відкриються для робітника лише після офіційного працевлаштування. Але поки ви на випробувальному терміні у вас є змога з’ясувати це питання.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору