UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Вдале працевлаштування: катастрофічна необачлевість шукачів

Вдале працевлаштування: катастрофічна необачлевість шукачів

11.11.2019 379Автор: Олександр Мавлідінов
Вдале працевлаштування: катастрофічна необачлевість шукачів

Вдале працевлаштування: катастрофічна необачлевість шукачів

11.11.2019     379Автор: 

Співбесіда, можливо трохи й нагадує лотерею, де виграш може цілком залежати від її настрою учасників, зовнішніх факторів або всіляких «форс-мажорів». Але, загалом, до таких розмов можливо приготуватися, максимально збільшуючи власні шанси на бажане працевлаштування. Проте, чимало шукачів нехтують серйозною підготовкою до такої важливої події, отримуючи низку неприємних стресових хвилин або, взагалі, відмову.

При цьому, існує декілька розповсюджених, так би мовити «помилок», яких припускається більшість «непідготовлених» кандидатів. Цікаво те, що таку халатність, навіть й помилкою, не назвеш. Jobs.ua закликає шукачів роботи, жодного разу не дозволяти ситуації «плисти течією», та ніколи не поводитися настільки необачливо, як показано нижче.

Від всього цього, буде залежати результат того, як швидко ви отримаєте улюблену, бажану (тож таку, за яку добре платять) роботу та покращите стан свого життя.

Резюме – другорядна річ у працевлаштуванні

Одна з найбільш розповсюджених помилок – відмова від складання резюме кандидата у кожному окремому випадку знайомства з роботодавцем. Багато хто, склавши такого документа одного разу, не розуміє, що він може додати до нього, при повній відсутності «новин» у професійному житті.

Так, таке буває. Але, навіть, якщо останній раз ви складали резюме вчора, намагаючись зацікавити своєю особою потенційного роботодавця, знайдіть в собі сили та напишіть нове резюме. Справа в тому, що стандартні, переповнені банальними термінами резюме, одразу сприймаються вкрай негативно. До того ж, намагаючись спочатку працевлаштуватися в одному напрямку діяльності, а потім отримавши пропозицію із іншої сфери, людина просто має переробити такий документ «під нового роботодавця».

Дізнаючись про діяльність компанії з відкритих джерел перед складанням резюме, шукач завжди може «оновити» інформацію в ньому, більш відповідно до тієї діяльності, на яку зазіхає кандидат. Таким чином, й рекрутер побачить дійсне бажання працювати саме в його компанії, що може позитивно вплинути на результат таких перемовин.

«Перебільшення» у наданні інформації

Кажучи простою мовою – ніколи, ніколи, ніколи не вказуйте неправдиву інформацію, складаючи резюме. Навіть, необачливе «перебільшення» може бути використано проти вас, а ваші опоненти, одразу складуть думку про вас, як про нечесну та непотрібну особу.

Навіть, маючи дуже вагомі причини потрапити на вакантне місце та хвилюючись за те, що бракуватиме досвіду, залишайтеся чесними та не видавайтеся до «брудних методів». Будь-яка неправда дуже швидко викривається, й там, де ви мали, хоча б який, шанс – залишається порожнеча та зневіра у свою вдачу.

«На все згодний» шукач

Буває так, що робота вкрай потрібна й людина згодна обійняти будь-яке «порожнє» робоче місце. При тому, розсилати заявки-відгуки на усі вакансії, що вам зустрінуться та по яких ви зможете працювати, не треба. Це не стільки збільшить ваші шанси на працевлаштування, скільки поглине вас у масі інформації, яку треба буде або обробляти та відгукатися, або махнути на більшість вакансій рукою, бо можливості людини обмежені.

Як спеціально, серед вакансій, на які ви просто перестанете звертати увагу, можуть бути ті самі пропозиції, що могли змінити ваш сьогоденний стан. Навіть, якщо такого не трапилося, вже через декілька днів, людина буде відчувати втому та роздратованість, аналізуючи купу пропозицій та не розуміючи на чому, все ж таки, зупинятися.

Приймати всі пропозиції співбесід, також не треба. Солідні роботодавці не поспішають запрошувати одразу, а за пропозиціями, які більш нагадують нав’язливість, однозначно, щось криється.

Ну, ф якщо, на співбесіду вас все таки запросили, а у перебігу подій знову настає «форс-мажор», будьте чемними та повідомьте про це, якомога раніше. Так ви залишите собі «гарне обличчя» та той самий шанс, поспілкуватися про працевлаштування пізніше.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору