UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Вихід на роботу після декретної відпустки

Вихід на роботу після декретної відпустки

24.04.2020 738Автор: Олександр Мавлідінов
Вихід на роботу після декретної відпустки

Вихід на роботу після декретної відпустки

24.04.2020     738Автор: 

До груп кандидатів, що апріорі мають проблеми із працевлаштуванням, на жаль, на вітчизняному ринку праці потрапляють й жінки, що виходять з декретних відпусток. Й, хоча відкрито про таке майже ніхто з роботодавців не казатиме публічно, серед усіх існуючих кандидатів на посаду, молода мама буде самим останнім варіантом на узгодження.

Чого намагаються уникнути роботодавці?

Забігаючи наперед, слід уточнити, що всі подібні «страхи» прийняття на роботу жінок після декрету, лише дуже застарілі стереотипи, яких майже немає на ринках праці розвинутих країн.

Але, вітчизняний роботодавець чи його довірений представник-рекрутер, перш за все, від такої особи будуть очікувати, як мінімум дві «проблеми».

По-перше, чогось порівнюючи те що порівнювати не треба, роботодавець побоюється, що молода мати буде увесь час відкидати робочі справи «у низ списку», в пріоритеті маючи лише потреби власної дитини. Починаючи від «постійних лікарняних» та закінчуючи проханнями піти з роботи раніше, щоб «встигнути до закриття садочку» - все це, здебільше, вважається нормою поведінки людини після декрету, й з цим не має бажання існувати поруч жоден керівник чи власник бізнесу.

Інший стереотип базується на тому, що народжуючи дитину та піклуючись про неї де-який час, жінки-спеціалісти втрачають (забувають, чи що?) кваліфікацію, яку мали до того, як необережно завагітніли.

Певна частина побоювань, має рацію, бо не маючи практики, людина здатна знижати показники усіх своїх вмінь. При цьому, безпосередньо, це стосується далеко не всіх навичок та вмінь людини та для втрати кваліфікації по-справжньому, має пройти п’ять чи більше років. Інша річ, коли мова йдеться про специфічні навички, знання та вміння, які з часом мають оновлятися. В такому випадку, шукач із застарілими знаннями може й дійсно залишитися один на один із проблемою працевлаштування.

робота після декрету

Чи є звична робота після декрету?

Звичайно є. Й народивши дитину, жінці зовсім не обов’язково треба налаштовуватися на подальшу працю не за фахом. Більш того, розуміючи, що вміння можна втратити, треба знайти невеличкий час, щоб трохи підновити кваліфікацію, й. принаймні, на співбесіді мати досить впевнений вигляд.

Крім того, не слід забувати, що рекрутер дуже бажає «закрити вакансію» й тому, ваша головна мета переконати його, що ви саме та людина, за допомогою якої він може виконати свою роботу вчасно.

А, якщо, ви не боїтеся та шукаєте роботу після декретної відпустки, напевно, ви маєте власні сильні риси характеру, про які треба дуже чітко доповідати. Продемонструвавши справжнє бажання працювати, при наявності непоганого розуміння того, чим вам доведеться займатися, навіть після декрету, жінка-кандидат має багато шансів вийти з інтерв’ю вже працевлаштованою.

Якщо вас спіймали на «несвіжих» знаннях – не тушуйтеся. Ви професіонал й тому мате власні унікальні навички, методи та способи виконання роботи, а значить впораєтеся, водночас використовуючи цей період для того, щоб підтягнути те, чого вам забракло. Кажіть про це й кажіть впевнено.

Один лише досвід «тайм менеджменту», який притаманний усім матерям, що мають «встигати все» за дитиною протягом «короткого дня» та ще короткішої ночі, може стати суттєвим плюсом, якщо акцентувати на такому вмінні увагу рекрутерів.

Ваше розуміння «тонкощів» такого працевлаштування, допоможе налаштуватися на прийняття компромісних рішень, що можуть трохи відрізнятися від того результату, що є для вас ідеальним. Якщо, готові на це – кажіть. У той час, коли «більш надійні» без декрету за спиною кандидати будуть наполягати на тому, що вони бажають отримати, ви покажете готовність закрити будь-яку ділянку праці, та знову виграєте.

Що ще додати задля результату?

Не треба чекати, коли вас почнуть питати «популярні» питання, що ставлять усім молодим матерям. Почніть розмову з того, що дасте зрозуміти те, що ваша дитина – це зовсім не є проблема й ви маєте з ким та де її залишати на той час, поки працюєте. Звичайно, зі свого боку, й рідня, й дитина мають бути налаштовані певною мірою на такий перебіг подій.

Підготуйтеся та продемонструйте, що ви в курсі останніх тенденцій у професійній сфері. А, натякнув на те, що й у декреті по-трохи, підробляли, на дому виконуючи посильну працю за фахом, ви майже доведете, що втрата кваліфікації – це не про вас.

Пам’ятайте, що ваш декрет не став баластом, а пройшов, у якості отримання безцінного досвіду та практичних занять. Й тепер, ви розумієте все про виваженість, толерантність та виконання таймінгу. При цьому, розумієтеся на таких речах настільки гарно, що дасте фору будь-кому, хто е переривав свій стаж заради народження дитини.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору