UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Все про цьогорічні канікули у школах

Все про цьогорічні канікули у школах

10.09.2020 376
Все про цьогорічні канікули у школах

Все про цьогорічні канікули у школах

10.09.2020     376

Навчальний рік у школах розпочався в складних умовах, а керівництво шкіл вже задумується про те, коли відправляти дітей на канікули. Jobs.ua дізнавалися, скільки часу триватимуть і коли розпочнуться осінні, зимові, весняні і літні канікули.

Хто уже пішов на вимушені канікули?

Щоправда, в багатьох школах України вже розпочалися вимушені «карантинні» канікули. На карантин через захворювання на коронавірус відправилися чотирнадцять шкіл у Київській області (а це понад півтори тисячі дітей), а у Львівській області – три школи.

В Тернопільській області встановилася вкрай загострена ситуація. Частина області перебуває в червоній зоні, а в самому Тернополі поліція вимушена складати протоколи на керівництво шкіл, які не дотримуються вимог дистанційного навчання. В одному з районних центрів (м. Монастириськ) батьки навіть збираються вийти на акцію протесту, обурені закриттям шкіл, в той час як торгові ринки продовжують працювати в звичному режимі.

Також в уряді пролунали заклики узаконити дистанційне навчання. Для цього потрібно внести відповідні зміни в Закон «Про повну загальну середню освіту». Це потрібно для того, запевняють урядовці, щоб на законних підставах провадити онлайн-навчання у випадках, коли за певних обставин, як от в теперішні часи світової пандемії, унеможливлюється відвідування освітніх закладів.

Графік канікул 2020-2021

Традиційно українські діти тішаться канікулами кожного кварталу, тривалість яких без врахування літнього періоду не повинна перевищувати тридцять днів. Що ж стосується дат, коли розпочинаються радісні дні для кожного школяра, кожен освітній заклад може встановлювати самостійно. Особливо це стосується нинішнього року.

І хоча дати, коли розпочнуться канікули, кожен заклад може обрати самостійно, Міністерство освіти і науки запропонувало наступні числа:

Для осінніх канікул – 26.10-1.11 (включно),

Для зимових канікул – 25.12-10.01 (включно),

Для весняних канікул – 22.03-28.03 (включно),

Для літніх канікул – 1.06-31.08 (включно).

Що стосується додаткових вихідних днів, вони припадають на офіційні державні свята і релігійні святкування: католицьке Різдво (25 грудня, середа), Міжнародний жіночий день (8 березня, понеділок), День праці (1 травня, субота, який буде перенесено на 3 травня (понеділок)), Великдень (2-3 травня, неділя-понеділок), День перемоги (9 травня, неділя – теж буде перенесено на понеділок, 10 травня).

Також через місцеві вибори 25-го жовтня школярі зможуть додатково потішитися позаплановими канікулами, адже в закладах освіти, як правило, розташовані більшість виборчих дільниць. І наостанок зазначимо, що в залежності від того, як буде розвиватися епідемічна ситуація в тому чи іншому регіоні нашої країни, а також через погодні умови, проблеми з опаленням чи інших факторів (наприклад, стихійне лихо чи техногенна катастрофа) школи можуть на власний розсуд вирішувати, коли почнуться і завершаться канікули.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору