UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Як нагадати про себе після співбесіди

Як нагадати про себе після співбесіди

19.02.2020 2376
Як нагадати про себе після співбесіди

Як нагадати про себе після співбесіди

19.02.2020     2376

Чи варто нагадувати про себе роботодавцю після співбесіди

Як важко влаштуватися на роботу, знає кожен, хто хоч раз шукав вакантне місце. Зустрічі з потенційним роботодавцем не завжди стають результативними. Найчастіше здобувач чує відповідь: «Ми вам зателефонуємо». Як діяти в такій ситуації, якщо вакантне місце підходить вам за всіма параметрами, але на роботу вас так і не взяли? Потрібно ввічливо нагадати про себе, не зіпсувавши загального враження. Спробуйте через тиждень зателефонувати менеджеру компанії і уточнити інформацію. Якщо вакансія ще не зайнята, шанс на успіх є.

Такий крок покаже вашу ініціативність і зацікавленість у запропонованій посаді. Можливо, вам особисто вдасться провести переговори з тим, хто приймає важливі рішення в компанії. У який час краще здійснювати дзвінки? З самого ранку або після обіду. У ці години менша ймовірність, що співрозмовник перебуває на нараді або займається особливо важливими питаннями. Якщо телефон не відповідає, не варто робити кілька повторних дзвінків. Багато апаратів відстежують і зберігають інформацію.

Нав'язливість — це не кращий спосіб пошуку роботи. Якщо є можливість залишити голосове повідомлення, то в ньому слід повідомити хто ви, з якого приводу телефонуєте, висловити подяку за проведену співбесіду. Варто також залишити свій номер з проханням передзвонити, в разі якщо з'явилася додаткова інформація щодо вакансії, якою ви зацікавлені.

Як діяти далі

Телефонна розмова не відбулася? Надішліть листа на електронну пошту компанії. У ньому можна висловити подяку за витрачений час і відзначити, що ви зацікавлені в отриманні запропонованої посади. Варто відзначити, що в разі потреби готові ще раз пройти співбесіду і довести свою компетентність. Текстове повідомлення покаже ваш ентузіазм щодо запропонованого місця роботи.

Подібні листи можна надсилати не частіше ніж один раз на місяць, в іншому випадку вас почнуть вважати занадто нав'язливим, і вже точно відмовлять. Ви можете отримати відповідь від компанії, що проведення повторних співбесід не планується. Але найбільше бентежать претендента непрочитані листи. Таке теж часто трапляється. Причиною цього може бути велика завантаженість. Спробуйте через деякий час знову відправити листа, можливо, ви дочекаєтеся відповіді.

Дратувати потенційного роботодавця не варто. Вірогідно, він настільки був зайнятий, що не знайшов часу дати вам ствердну відповідь. Можливо, в компанії планується проведення повторних співбесід, на які можете потрапити і ви, але в тому випадку, якщо будете відстежувати інформацію про вакансії. Наново заявити про себе — хороший спосіб підтвердити свою зацікавленість. На повторній співбесіді важливо не втратити важливу інформацію. Перегляньте своє резюме, напевно, знайдуться пункти, якими можна його доповнити. Важливо вказати свій досвід, написати про те, що ви вмієте, чого змогли досягти і повідомити про мету, яку ставите перед собою.

співбесіда

Кроки, які допомагають влаштуватися на роботу своєї мрії

Не отримавши ствердної відповіді відразу, не варто впадати у відчай. Вас запросили на співбесіду, значить, ви — гідний претендент, що може зайняти запропоновану посаду. Не забувайте уточнити, яким чином зможете дізнатися про прийняття позитивного рішення. У цей час вам доведеться відстежувати вакансію, щоб знати, чи знайдений претендент. Можливо, в компанії з'являться нові робочі місця, тому інформацію потрібно отримувати регулярно. Такий підхід часто приносить позитивний результат.

Фахівці рекомендують під час зустрічі брати наявні на столах візитки, або ті, що пропонують присутні. Серед них можуть бути картки компаній-партнерів, які теж шукають спеціалістів. Іноді досить відвідати їх сайти і знайти розділ: вакансії. Багатьом вдавалося знайти роботу саме таким чином. Адже цей метод дійсно працює.

Варто пам'ятати, що влаштуватися на роботу з хорошими умовами і високим окладом можна, якщо набратися терпіння. На це іноді потрібно кілька місяців. Відомі міжнародні компанії не наймають перших-ліпших здобувачів. Рекрутеру необхідно познайомитися з декількома претендентами. В цій сфері теж йде конкурентна боротьба. Роботу запропонують тому, хто зможе найбільшою мірою проявити свою кваліфікацію.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору