UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Як навчитися звільняти співробітників

Як навчитися звільняти співробітників

3.12.2018 262Автор: Лоліта Платошкіна
Як навчитися звільняти співробітників

Як навчитися звільняти співробітників

3.12.2018     262Автор: 

Одним з важливих обов’язків керівника є уміння звільняти співробітників. Рани чи пізно з цим завданням стикаються абсолютно всі роботодавці. Молодим недосвідченим роботодавцям дуже важко і складно зробити це вперше чи вдруге. Чим далі, тим все точніше приходиться розуміння того, що це обов’язковий навик, без якого просто неможливо обійтися. Саме тому заданням для кожного роботодавця є навчитися цьому умінню як можна скоріше. Jobs.ua пропонує для вас декілька рекомендацій щодо того, як навчитися робити це.

Причини з яких співробітник може бути звільнений багато. Це може бути чергове покарання за чергову помилку в роботі, порушення морально-етичних норм на робочому місці, співробітник втратив мотивацію та почав вигоряти професійно, небажання розвиватися та кар’єрно рости.

Перш ніж остаточно оголосити рішення роботодавця про звільнення, необхідно декілька раз попередити співробітника про помилку і дати можливість спеціалісту реабілітуватися. Це буде правильним чесним кроком на зустріч спеціалісту, можливо навіть запропонувати допомогу більш кваліфікованих спеціалістів.

Як сказати співробітнику про звільнення?

Якщо все ж таки іншого виходу немає ніж звільнення, то треба спершу поспілкуватися з психологом чи HR-менеджером, які можуть оцінити його психологічний стан, чи готовий він прийняти таке рішення роботодавця. Особливо складно звільнити спеціаліста, який досить довго працює в компанії.

Якщо спеціаліст як людина непогана і в неї є великий потенціал, то ви можете запропонувати їй звільнення за власним бажанням. Це допоможе їй швидко знайти роботу, яку вона сама забажає.

Щоб повідомити спеціалісту новину про його звільнення краще за все зробити це тет-а-тет із працівником. Така розмова вимагає від обох сторін відвертого діалогу, де кожен має право задати особисті питання, які його хвилюють. Роботодавець обов’язково обґрунтувати та пояснити своє рішення щодо звільнення і надати максимальну підтримку працівникові. Він також повинен повідомити йому коли він буде розрахований, чи потрібному йому відпрацьовувати якийсь період і скільки, а також інші особисті корпоративні питання.

І ще одна порада, намагайтесь не доручати таку справу як звільнення своїм підлеглим, або надавати такі повноваження начальникам відділів чи іншим керівникам.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору