UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваша зарплата
  5. Як обговорювати фінансове питання на співбесіді

Як обговорювати фінансове питання на співбесіді

20.11.2022 454Автор: Лоліта Платошкіна
Як обговорювати фінансове питання на співбесіді

Як обговорювати фінансове питання на співбесіді

20.11.2022     454Автор: 

За статистичними даними заробітна плата грає основоположне значення при виборі здобувачем подальшого місця роботи. Це основний критерій в списку здобувача щодо вибору компанії, тому на співбесіді це питання для обговорення №1, хоча насправді його й ставлять в кінці зустрічі.

Молоді недосвідчені спеціалісти дуже хвилюються і бояться розмов на цю тему. Відчувають незручність і часто пасують, як тільки роботодавець починає маніпулювати чи перетягувати ковдру у свій бік на свою користь. І тільки з досвідом і часом приходить розуміння наскільки важливо досконало обговорювати з роботодавцем цю тему. Тож сьогодні на Jobs.ua спробуємо розібратись, хто має починати першим розмову про заробітну плату та як краще запитати рекрутера про це.

Яку заробітну плату роботодавець вказує у вакансії

Вказуючи рівень заробітної плати в вакансії, роботодавець значно економить час собі, здобувачу й рекрутеру, якому доведеться роз’яснювати це додатково. Яким чином може вказуватись рівень заробітної плати в вакансії:

ставочний рівень заробітної плати,

діапазон рівня зарплати (від-до),

ставку з бонусами, преміями чи відсотками,

договірну заробітну плату.

Обов’язково перед співбесідою поміркуйте над питанням, який вид виплат вам найбільше підходить та за який ви готові працювати.

Хто має розпочати розмову про фінансове питання на співбесіді

Найчастіше в кінці співбесіді питання про заробітну плату постає само собою, як логічне завершення обговорення ваших можливостей та умінь, а також пропозиції роботодавця. Співбесіда - це, на самий перед, перемовини, де здобувач хоче продати свої вміння подорожче, а роботодавець - найняти співробітника подешевше. Проте, якщо з якихось причин питання так і не постало, не оминайте його, беріть ініціативу в свої руки та питайте всі деталі, які б хотіли дізнатися про виплати.

Як правильно запитати про заробітну плату на співбесіді

Якщо ви відчуваєте, що співбесіда доходить кінця, а про заробітну плату так ніхто й не запитав, то саме час самим ставити питання роботодавцю. Дуже не радимо питати роботодавцю напряму: “Скільки платите?”, “Який дохід складе ваша вакансія?”. По-перше, не відповідає етикету, по-друге, звучить грубо. Використовуйте більш ввічливі форми, можете, наприклад, спитати про систему мотивації співробітників на роботі. Це дає змогу не тільки підняти питання про зарплату в цілому, але й зачепити інші: бонусні програми, корпоративну культуру, можливі додаткові плюшки. Якщо ж навіть після такого питання ви не отримаєте прямої відповіді про рівень зарплати, то саме час спитати напряму про фінансову складову.

Як відповісти на питання про бажаний рівень зарплати

Часто роботодавці пропонують здобувачу самостійно визначитись з рівнем заробітної плати та назвати його. В такому випадку досить обережно підходьте до завищення чи заниження очікувань. Можна просити вище за середньостатистичну, щоб була можливість для обговорення та подальшого вирішення. Не забудьте обґрунтувати саме таку заявлену суму заробітної плати, тоді ви будете виглядати компетентним в розмові.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору