UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Як організувати якісне навчання для дорослих і дітей під час онлайн-освіти в умовах війни

Як організувати якісне навчання для дорослих і дітей під час онлайн-освіти в умовах війни

8.03.2023 365Автор: Лоліта Платошкіна
Як організувати якісне навчання для дорослих і дітей під час онлайн-освіти в умовах війни

Як організувати якісне навчання для дорослих і дітей під час онлайн-освіти в умовах війни

8.03.2023     365Автор: 

Останні роки - роки випробувань для нашої держави. Особливим викликом для країни став освітній процес, що в умовах війни був значно обмежений та значно форматований. Якщо в часи пандемії головним завданням освітян було значно обмежити контакт, то освіта під час війни вимагала створення безпеки та комфорту задля її якості. Саме тому учбовими навчальними закладами та закладами підвищення кваліфікації було прийнято рішення перейти на змішану форму навчання: поєднати офлайн та онлайн освіту.

Jobs.ua була цікава думка читачів з приводу питання: «Чи задоволені ви рівнем знань, що були здобуті вами, вашими співробітниками, вашими дітьми під час онлайн-освіти починаючи з 2020 року?». Ці роки якраз охоплюють період переходу освіти на онлайн навчання та змішану форму. Результати частково прогнозовані, але цікаві для загального розуміння:

29% респондентів зазначають, що повністю задоволені рівнем отриманих знань,

5% задоволені рівнем отриманих знань за цей період, хоча впевнені, що при офлайн освіті вони були б якіснішими,

22% респондентів задоволені рівнем отриманих знань в цей період, проте враховуючи обставини та ситуацію, більшість з них довелося здобувати самостійно,

15% респондентів незадоволені якістю отриманих знань, але дуже сподіваються, що їх вистачить для роботи, 

29% респондентів вважають, здобуті знання за цей період мізерними та відчувають потребу в додатковому навчанні. 

Безумовно, онлайн освіта, як і будь-яка інша форма навчання має свої недоліки, проте вона добре підмінила онлайн навчання в кризовій ситуації.

Переваги та недоліки дистанційної освіти

Дистанційна освіта є найбільш гнучкою та зручною для багатьох, хто бажає отримати знання в наш непростий кризовий час. Відмічаючи переваги дистанційної освіти слід виділити: 

Можливість навчатися у будь-який час.

Це можливість побудувати власний зручний графік навчання, а також вирішити самостійно коли й скільки власного часу приділяти.

Можливість навчатися в будь-якому місці.

Дистанційне навчання не прив’язане до міста та місця вашого перебування, а значить його можна продовжувати в будь-якій зручній точці світу, головне наявність інтернету. 

Навчання в спокійній обстановці.

Важливий фактор під час війни перебувати в безпеці та захищеності. Кожна людина повинна подбати саме про такі умови та під час навчання. Для запам’ятовування та якісного навчального процесу обстановка повинна бути спокійна і тільки ви можете прослідкувати та вибрати найбільш вдалий для опановування нових знаннь чи професії.
.

Дистанційна освіта дешевша.

Дистанційна освіта дуже часто є бюджетним варіантом, що не вимагає постійного відвідування лекцій та пар, приїзду на місце призначення та додаткові розтрати. 

Але існують і певні недоліки, до яких не всі звикли в розрізі особистісних якостей.

Необхідна сильна мотивація.

Багато хто зі студентів, учнів не має внутрішньої мотивації та посидючості. Тільки ті, хто мають потужне розуміння мети власного навчання в змозі отримати хороші результати.

Нестача практичних умінь та навичків.

Люди з нестачею практичних умінь та навичок самонавчання, саморозвитку також дуже часто страждають, отримуючи знання онлайн.

Дистанційна освіта не підходить для розвитку комунікабельності.

Батьки учнів перших класів, яким довелося перші шкільні роки навчатися онлайн відмічають проблему в нестачі комунікації. Тому досить складно тим, кому потрібна комунікація для кращого запам’ятовування та практичного відпрацювання.

Як організувати навчання в умовах війни

Якщо ви переймаєтесь якістю організації навчального процесу для учнів чи студентів в умовах війни, то візьміть до уваги наступні доречні поради: 

Залучайте в роботу нові форми та формати навчання.

Проведіть опитування учнів чи студентів щодо зручного та безпечного формату навчання.

Запропонуйте індивідуальні варіанти навчання.

Розподіліть учнів за рівнем знань та запропонуйте окремі класи для них.

Адаптуйте розклад уроків під себе та учнів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору