UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання і робота
  5. Як ефективно опановувати нові знання чи професію?

Як ефективно опановувати нові знання чи професію?

15.06.2022 439
Як ефективно опановувати нові знання чи професію?

Як ефективно опановувати нові знання чи професію?

15.06.2022     439

Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує вам звернути увагу на декілька ключових моментів, якщо бажаєте ефективно опанувати нові знання чи професію.

Розвивайте любов до пізнання

На жаль, після досягнення певного віку багато людей припиняють вчитися. Припиняють розвиватися, читати цікаві книги та опановувати щось нове. Мовляв, я працюю на такій-то посаді, мене все влаштовує і більшого мені не потрібно. А чи насправді це так?

Розвиваючи любов до навчання, до пізнання чогось нового і раніше незвіданого – ви не лише суттєво прокачаєте свою особистість, а й убезпечите мозок від деградації в старості. Наші м’язи втрачають силу та пружність, якщо їх не тренувати; те саме відбувається з мозком, якщо припинити його регулярно «тренувати». А якщо ви робите своїм кредо у житті установку «Я люблю вчитися, люблю пізнавати нове та розвиватися», ви прищеплюєте своєму мозку любов до саморозвитку та самопізнання (ці дві чудові речі завжди крокують поруч).

Практика, практика і ще раз – практика!

У музикантів існує таке поняття – вкладати в пальці. Тобто лише завдяки щоденним вправам можна «вкласти в пальці» новий твір, вивчити складний пасаж тощо. Тільки так, інших способів тут немає. Можливо, в далекому майбутньому опанування нових знань стане можливим завдяки розвинутим нейротехнологіям на зразок вбудованих в мозок чіпів «Нейралінк» чи інших подібних штук, але зараз ми можемо лише мріяти про це.

Припустимо, ви вивчаєте верстку сайтів. Повірте, декількох відеоуроків на тиждень вистачить, щоб через 3-4 місяці ви вже верстали повноцінні лендінги або навіть бралися за онлайн-магазини. Але «два уроки на тиждень» означає також постійну практику в ті дні, коли ви не знайомитеся з новим матеріалом. В ці дні ви проходите старий матеріал, читаєте-перечитуєте записи в нотатнику і багато практикуєтеся.

«А що, якщо?..»

Заведіть собі одну дуже корисну звичку. Вона називається «А що, якщо?..»

Як це працює? Дуже просто: практикуючись з новим матеріалом, ви постійно ставите собі це питання: «А що буде, якщо я розташую текст чи блок у такий спосіб?», «А що, якщо я спробую ось так зробити, хоча автор відео не згадував про це…», «А що, якщо я надав ці параметри ось цій властивості?..». І так далі. Ставлячи такі питання і шукаючи на них відповіді, ви надзвичайно ефективно закріпите пройдений матеріал на практиці. Тільки так можна досягнути омріяної майстерності у новій для вас професії.

Годі відмазок! JUST DO IT!

Від багатьох людей можна почути: «Ой, у мене так мало часу, його ні на що не вистачає, бо сім’я, робота, діти…» Але це все відмазки насправді. Так, якщо є сім’я та діти, часу на опанування нових знань чи професії не так уже багато, але факти наступні: кожен з нас має 24 години на добу, щоб змінювати своє життя на краще. І навіть доволі зайнята людина за умови високої мотивації та бажання може знайти для початку бодай 20-30 хвилин щодня. А все решта – власна лінь та інші хибні установки, які заважають досягти бажаного.

Підіб’ємо підсумки

За декілька місяців, якщо почнете прямо зараз, ви зможете опанувати будь-яку професію. Так, не досконало, звісно, але на такому рівні, щоб знайти першу роботу і підвищувати далі свою майстерність. Звичайно, це стане реальністю тільки тоді, якщо ви будете неухильно дотримуватися порад, викладених у цій статті. Успіхів вам і натхнення, а також мотивації та наснаги щодня лупати цю прекрасну скалу нових Знань та Можливостей.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору