UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Як перекусити швидко і корисно тим, хто працює за кермом

Як перекусити швидко і корисно тим, хто працює за кермом

5.04.2021 394
Як перекусити швидко і корисно тим, хто працює за кермом

Як перекусити швидко і корисно тим, хто працює за кермом

5.04.2021     394

Для людей, які багато часу перебувають за кермом, питання прийому їжі постає особливо гостро. Бо як звикли харчуватися водії, які мають дальні рейси? Класичний набір: гамбургери і хот-доги по заправках, газована вода і регулярні прийоми кави чи енергетиків, щоб збадьоритися. І добре, якщо в цей екстремальний набір не входить паління, яке, як ми всі знаємо, провокує чималі проблеми зі здоров’ям.

Але існує багато способів швидко і корисно перекусити людям, які щодня багато часу проводять за кермом. Jobs.ua підготував для водіїв невелику підбірку порад зі здорового харчування.

Кілька слів про шкідливе харчування в дорозі

Довгі сеанси за кермом несуть загрозу для організму з багатьох причин. Погіршується осанка, швидше втомлюється спина (особливо у попереку). Додайте сюди постійні відвідування туалету, якщо водій п’є багато кави і чаю, і втомлені очі. І на додачу до цього – харчування сендвічами і гамбургерами, які стелять доріжку до захворювань травної системи.

Як ви прочитаєте далі, правильно харчуватися в дорозі можна без проблем. І пам’ятаємо, що мова йде швидше про перекуси, а не повноцінні прийоми їжі. Але на таких корисних перекусах можна проїхати чимало кілометрів.

Енергетичні балончики без цукру та спортивне харчування

Хороший протеїн ще жодному організму не зашкодив. Звичайно, якщо не сильно на нього налягати і орієнтуватися на свої показники здоров’я. Бо не у всіх випадках вживання спортивного харчування можна вважати доцільним.

Для водіїв худорлявої статури, яким складно набрати вагу через особливості свого організму, чудово підійде гейнер. Це теж спортивне харчування, але від чистого білка відрізняється тим, що це білково-вуглеводна суміш, а не один білок (або протеїн, це одне й те саме).

Енергетичні балончики без цукру теж варто тримати під рукою. Покладіть до машини кілька батончиків, щоб швидко перекусити за потреби. А в поєднанні зі жменею сухофруктів та горіхів отримаєте чудовий запас енергії. І відчуття ситості.

Сухофрукти і горіхи

Ці чудові продукти харчування не лише калорійні і чудово втамовують голод, вони ще й збагатять організм білками рослинного походження, ненасиченими жирними кислотами, вітамінами і мінералами. Нехай навіть і поступово, але замініть гамбургери і бутерброди сухофруктами і горіхами, і ваш організм вам тільки подякує.

І не забуваємо про фрукти, які становлять чудову альтернативу печиву чи снекам. Банани, яблука, апельсини: обирайте, що вам до душі, і щасливої дороги за кермом!

Йогурти і кефір

Щоправда, без міні-холодильника такий продукт в машині довго не пролежить. Але упаковка-друга йогурту чи кефіру і береться в дорогу з таким розрахунком, щоб спожити за 5-10 годин. Віднесемо сюди ряжанку і молоко – звісно, якщо ваш організм дружить з лактозою.

Негазована вода

Найкращий варіант в усі часи. Забудьте про сильногазовану мінералку чи солодкі напої. Найкращий напій – чиста негазована вода. Ідеально, якщо вона із власної криниці чи скважини.

Замість кави або чаю придбайте краще трав’яний чай або чай із ягідного концентрату (обліпиховий, імбирний і т.д.). Це набагато корисніше, ніж зловживати чорним чи зеленим чаєм.

Як бачимо, багато корисної їжі можна взяти з собою в дорогу. На її приготування не потрібно витрачати багато часу, що теж важливо. І, звичайно, приймаючи їжу в машині, не забувайте про загальні правила прийому їжі: не поспішайте, ретельно пережовуйте і зберігайте правильну осанку.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору