UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Прийом на роботу
  5. Як позбутися страху не знайти роботу?

Як позбутися страху не знайти роботу?

19.08.2020 636
Як позбутися страху не знайти роботу?

Як позбутися страху не знайти роботу?

19.08.2020     636

Здавалося б, яке відношення почуття страху має до роботи? Виявляється – безпосереднє. Відчуття необхідності в отриманні нової роботи викликає у більшості претендентів насамперед почуття страху. Як не дивно в основі того, що пошук роботи завжди закінчується успішно і здобувач отримує роботу, лежить саме почуття страху не знайти роботу, і воно є сильним мотивуючим фактором.

Експерти вважають, що в середньому кандидати знаходять роботу протягом 1-3-х місяців і тривалість пошуку залежить від досвіду кандидата та його компетентності. Як не дивно, чим вище рівень професіоналізму і посада, на яку претендує кандидат, тим більше часу необхідно для пошуку відповідної вакансії. Шукачам з низькою кваліфікацією й більш низьким рівнем заробітної плати знайти роботу можна не тільки за короткий термін, але і є з чого вибирати. У цьому полягає основна відмінність між претендентами. Однак, якщо і ті й інші хочуть знайти роботу в престижній компанії й з високою заробітною платою, необхідно докласти додаткових зусиль і витрачати набагато більше часу на пошуки роботи своєї мрії.

ОСНОВНІ ПОРАДИ тим, хто хоче потрапити в конкретну компанію й отримати роботу, яка буде відповідати на всі 100% його очікуванням.

1. Заплануйте більше часу на пошук роботи. Це може зайняти кілька місяців з наступних причин:

■ у компанії може не бути відповідної вакансії для вас;

■ у великих компаніях існує кілька етапів співбесід і додаткових випробувань, що може збільшити час працевлаштування ще на кілька місяців.

2. Знайдіть тимчасову роботу. Якщо ви залишилися без роботи – підшукайте собі більш-менш підходящий варіант з того, що є на ринку і цілеспрямовано рухайтеся у своїх пошуках далі. Наявність роботи дозволить вам позбавитися відчуття страху і термінової необхідності знайти будь-яку роботу, додасть вам впевненості в собі. Ви перестанете боятися, що не знайдете роботу, а зосередитеся на отриманні саме тієї посади, яку дуже хочете.

Сьогодні нікого не здивуєш новиною, що люди роблять якісь дивні дії й поводяться себе ірраціонально через якийсь сильний страх. Історія фондової біржі рясніє прикладами ірраціональної поведінки людей, охоплених страхом втратити свої гроші. Наприклад, коли стійкість долара виявляється під питанням, багато переляканих інвесторів, намагаючись захистити себе, починають скуповувати золоті монети. Аналогічним чином діють і пошукачі, які в паніці хапаються за першу пропозицію, яка їм надходить після довгих і тривалих пошуків і погоджуються на роботу, яка абсолютно не подобається.

Страх – це дуже сильний засіб щодо пошуку роботи, який з одного боку є сильним каталізатором і мотиватором, що спонукає пошукачів здійснювати проактивні дії, які ведуть до отримання роботи, а з іншого боку, страх є стримуючим фактором, який обмежує свободу і позбавляє можливості претендента отримати роботу своєї мрії.

Ви зможете позбутися від страху і набути впевненості у своїх силах тільки в разі, якщо будете підготовлені до пошуку роботи на всі 100%. Скористайтеся порадами jobs.ua і зробіть все правильно з першого разу.

1. Отримати запрошення на співбесіду вам допоможе вдало й правильно складене резюме. Є два варіанти: зробити резюме самому або замовити у професіонала.

2. Дізнайтеся, що можна говорити на співбесіді, а про що слід промовчати. Співбесіда – це гра і вам потрібно навчитися грати за правилами. Заздалегідь підготуйте відповіді на питання до співбесіди. Не чекайте, коли кількість невдалих співбесід буде рости й ви почнете опускатися у своїх зарплатних очікуваннях через страх не знайти роботу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору