UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Як шукати роботу, будучи працевлаштованим

Як шукати роботу, будучи працевлаштованим

3.06.2020 380
Як шукати роботу, будучи працевлаштованим

Як шукати роботу, будучи працевлаштованим

3.06.2020     380

За статистикою, сьогодні близько 40% людей, які намагаються знайти роботу, уже десь працюють. У такому стані шукати новий варіант спокійніше, ніж безробітним. По-перше, немає обмежень у часі, по-друге, людина не зазнає серйозних фінансових проблем, отже, вона не буде погоджуватися на погані умови праці, низьку заробітну плату. Але є багато нюансів, які потрібно враховувати, щоб собі не нашкодити. Пропонуємо кілька порад.

Почувайте себе впевнено

Від настрою і впевненості в позитивних змінах багато чого залежить. Людині потрібно зберігати спокій, виконуючи свої звичайні функціональні обов’язки, і намагатися сконцентруватися на майбутніх перспективах. Незважаючи на можливі проблеми та негаразди на теперішній роботі, варто спробувати тимчасово «перемикнутися» та звернути увагу саме на відстежування нових вакансій, розміщення резюме. Кроки в цьому напрямі будуть надихати й додавати впевненості.

Подбайте про конфіденційність для власної безпеки

Якщо пощастило і склалися відкриті стосунки з теперішнім керівником, з ним потрібно відверто поговорити про перспективи. Дізнатися про можливі переміщення та перехід до інших відділів або філіалів. Але якщо відносини в компанії не дуже позитивні, то про свої плани краще не повідомляти. На попередньому місці до того, хто прагне перейти до іншої компанії, може змінитися ставлення. Іноді навіть спрацьовує негативний стереотип, і таких людей починають називати зрадниками.

Щоб цього не сталося, єдиним правильним рішенням у такій ситуації є дотримання конфіденційності. Найефективніше дотримуватися таких принципів:

  • не поширювати інформацію щодо свого активного пошуку в розмовах із колегами;
  • не повідомляти про свої наміри у власних акаунтах у соціальних мережах. Красивий пост не замінить нормальні стосунки з колегами та керівником;
  • для спілкування з HR-фахівцями варто користуватися лише персональною електронною адресою, а не корпоративною. До того ж останню видаляють одразу після звільнення;
  • узагалі варто менше послуговуватися робочим комп’ютером, де можна відстежити історію пошуку та мимоволі побачити зайву інформацію.

Щоб відтягнути момент розкриття намірів, варто скористатися функцією «приховане резюме», яка доступна на ресурсах для пошуку роботи. Не забудьте обговорити з майбутнім роботодавцем питання конфіденційності співбесіди до моменту прийняття рішення та оформлення документів.

пошук роботи

Приймаючи рішення, проаналізуйте перспективи

Якщо пропозиція про нове працевлаштування вже отримана, спробуйте спокійно зважити всі переваги та недоліки нової посади, порівняти їх з попередньою позицією. Зробивши це, буде легше вирішувати, приймати чи не приймати нову пропозицію, узгодити для себе умови праці, обговорити розмір майбутньої заробітної плати. Отже, конкретні цілі полегшать формулювання власних побажань.

Раціонально використовуйте свій час

Незважаючи на дуже велику кількість переваг, яку дає пошук роботи працевлаштованою людиною, одним із найголовніших мінусів є часові рамки, бо потрібно виконувати робочі обов’язки, важко виділити час для співбесід, виконання тестових завдань.

У такому разі одним із найбільш комфортних варіантів є пошук роботи у відпустці, коли людина має достатньо часу та може зробити конструктивний вибір.

Зберігайте комерційну таємницю

Найчастіше після всіх змін людина починає працювати в тій самій сфері, де й раніше, а можливо, навіть із конкурентами. За правилами ділової етики не слід розкривати таємниці та плани попередньої компанії. По-перше, це свідчитиме про те, що ви – людина, якій не можна особливо довіряти, оскільки не тримаєте язика за зубами. По-друге, раптом щось зміниться – і доведеться продовжувати працювати з людьми з попередньої фірми. Доцільно подбати про збереження позитивних стосунків із ними. І, нарешті, треба просто гідно себе поводити.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору