UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Як швидше знайти роботу в умовах війни

Як швидше знайти роботу в умовах війни

7.07.2022 441Автор: Лоліта Платошкіна
Як швидше знайти роботу в умовах війни

Як швидше знайти роботу в умовах війни

7.07.2022     441Автор: 

Ситуація на ринку праці під час війни значно погіршилась. Це помітили всі рекрутингові сайти та портали пошуку роботи: попит здобувачів значно перевищує пропозиції роботодавців. Найскладніше знайти роботу тим спеціалістам, чиї спеціальності наразі не затребувані через економічну переорієнтацію бізнесу та скорочення, а це спеціальності освітньої галузі, юридичної, сфери обслуговування, охоронцям. Проте виключити ризик звільнення чи втрати роботи ніякий спеціаліст не може в повній мірі. Тому треба бути готовим до всього й навіть до пошуку нової роботи, якщо виникне така потреба.

Якщо ви зіткнулись з тим, що втратили з якихось причин роботу, перше з чим вам доведеться впоратися - це емоції. Особливо зараз досить важко реагувати адекватно на обставини емоційно, хоча дуже важливо. Ви засмучені, ображені, відчуваєте безвихідність, нечесність - маєте на це повне право. Дайте собі час прийняти нові обставини, змиритися з тим, що все так і зрозуміти, що зараз не час депресувати та сидіти з опущеними руками. Як тільки до вас прийдуть такі думки - час діяти. 

Як пришвидшити пошук роботи

Хочемо нагадати, що пошук роботи в середньому може розтягуватись від 3 тижнів до 3 місяців. А це значить, що не слід одразу в перші дні очікувати масові телефонні дзвінки від роботодавців. До цього потрібно бути готовим і не засмучуватись, якщо ви зіткнулись саме з цим. Треба також бути готовим й до того, що на ринку праці існує висока конкуренція, а це значить, що ваша підготовка резюме й до співбесіди повинна бути на високому рівні. Тому починайте підготовку прямо зараз.

Оновіть інформацію резюме

Якщо ви не оновлювали ваше резюме з останнього місця праці, то у вас точно є, чим похизуватися. Наповніть резюме досвідом роботи, що вам вдалось отримати, а також тими проектами, які принесли вам успіх, якими ви пишаєтесь, за які можете себе похвалити. Роботодавці приділяють цьому розділу завжди багато уваги, тому спробуйте викластись на повну, зазначивши все важливе.

Залучайте всі можливі канали

Одного рекрутингового сайту не достатньо. Залучайте якомога більше каналів, де б могли знайти будь-які можливі пропозиції. Підніміть соцмережі, пройдіться по базі минулих роботодавців чи знайомі з минулих міст роботи, запитайте знайомих чи колишніх партнерів, не соромтесь запропонувати власні професійні уміння друзям. Якщо ви попали під скорочення, як і інші ваші колеги, залишайтесь з ними на зв’язку та спілкуйтесь, питайте, підтримуйте. Ніколи не знаєте звідки прийде допомога.

Додайте конкурентні додаткові документи

Наявність додаткових документів крім резюме може зробити з вас конкурентного здобувача. Для цього спробуйте взяти з останнього місця роботи рекомендаційного листа. Якщо вас скорочено зі штату, то зробити це не складе труднощів. Також можете створити власне портфоліо, яке зможете приєднати до резюме. Такий вид документа також високо цінується роботодавцями.

Не обмежуйтесь стандартами

Звісно ж ваша ціль знайти постійну роботу з постійним заробітком, проте якщо ринок праці не може запропонувати вам наразі гідну вакансію, розгляньте варіанти фрілансу чи тимчасової роботи на обмежений період. Це також непогані варіанти.


Будьте сильними, тримайтесь, знаходьте бажану роботу й перемагайте разом з країною!

Читайте також

  • Як все пам’ятати, а не забувати?22 жовтень, 2024

    В сучасному ритмі життя, коли треба скрізь встигнути і багато чого зробити, наша пам'ять час від часу дає збій. Не завжди пам'ятаємо, де лежать документи, забуваємо про заплановану зустріч, вийшовши з дому, важко згадуємо, чи вимкнули з розетки праску тощо. А причина такого збою – перевтома, часті хвилювання, і, як не дивно, одноманітність.

  • Читання в юному віці – кар'єра у майбутньому 28 вересень, 2024

    Підвищення по службі чи в іншій діяльності, досягнення популярності, слави тощо – це все кар'єра. А з чого починається це сходження і коли? На це запитання дає відповідь соціолог із Оксфорда Марк Тейлор.

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

↑ Вгору