UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Як склалася «доля» компенсаційних виплат у вісім тисяч гривень

Як склалася «доля» компенсаційних виплат у вісім тисяч гривень

8.02.2021 531Автор: Олександр Мавлідінов
Як склалася «доля» компенсаційних виплат у вісім тисяч гривень

Як склалася «доля» компенсаційних виплат у вісім тисяч гривень

8.02.2021     531Автор: 

Поява та стрімке поширення «чуми XXI сторіччя» - пандемії коронавірусної вірусної хвороби, створило неабияку загрозу, не лише для життя та здоров’я сучасних мешканців Землі. Вплив карантинних заходів в країнах світу, які були обумовлені намаганням стримати інфікування громадян, суттєво «вдарив» й по світовому ринку праці, викликаючи втрату доходів працівників, закриття численних бізнесів та компаній та безповоротно змінюючи цілі напрямки людської діяльності.

Українська економіка, яка й без того переживала період серйозних трансформацій, також, «болісно відреагувала» на нову реальність. Втрата чималою кількістю вітчизняних компаній та підприємств звичної можливості нормально продовжувати свою робочу діяльність, призвела до втрати робочих місць працівниками, суттєво скоротив розмір заробітних плат тих «щасливчиків», кому вдалося зберегти свою роботу.

Намагаючись підтримати громадян України, доходи яких постраждали внаслідок карантинних обмежень, уряд нашої країни запровадив низку заходів, спрямованих на полегшення податкових навантажень на вітчизняні бізнеси та виплату фінансової компенсації фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам.

Як відомо, 31 грудня, вже минулого, 2020 року, завершився термін надання заявок від українців на отримання восьми (8 000) тисяч гривень одноразової допомоги для тих працівників та ФОПів, чия заробітна платня та доходність від господарської діяльності, постраждала внаслідок застосування державою карантинних обмежень задля стримання пандемії COVID-19.

Загалом, у цей період в Україні введено цілих три спеціальних державних програми виплат вітчизняному бізнесу, який визнано постраждалим через введення карантинних обмежень та тимчасового «локдауну». Одна з таких урядових програм - це й є виплата восьми тисяч гривень найманим працівникам та фізичним особам-підприємцям з тих видів економічної діяльності, які було «зачеплено» впливом заходів карантину.

Перелік типів економічної діяльності, які постраждали, був затверджений Кабінетом міністрів України, а самі заявки від громадян на отримання фінансової компенсації необхідно було подавати за допомогою інтернет ресурсу "Дія" до 31 грудня 2020 року, включно. Міністерством соціальної політики України було прогнозовано, що за одноразовою матеріальною допомогою у вісім тисяч гривень могли звернутися не менш, аніж 712 000 осіб, які підпадали під дію прийнятого закону.

Наразі відомо, що Пенсійний фонд виплатив 3,6 мільярда гривень фінансової компенсації підприємцям-ФОПам та постраждалим найманим працівникам, кількість яких склала лише 456 000 осіб. Більше 200 000 українців, з числа тих, хто міг розраховувати на таку допомогу, до державних органів з відповідною заявою не зверталися.

Чому така суттєва кількість громадян України «проігнорувала» можливість отримати 8 000 гривень компенсаційних виплат за встановлений урядом карантин, розбирався й Jоbs.ua.

Проводячи соціальне опитування серед українців, ресурс з пошуків персоналу та роботи, спитав у громадян «Чи отримали ви 8 000 грн "компенсації" від держави?», отримав від респондентів наступні відповіді.

  • Про те, що вони отримали обіцяні вісім тисяч «державних» гривень, сайту розповіли всього 5% серед числа учасників опитування.
  • 58% з числа респондентів зізналися , що відповідна дія закону не розповсюджується на їхнього роботодавця чи вид економічної діяльності ФОПу. Про це такі громадяни дізнавалися на ресурсі «Дія», після відправлення заявки на отримання компенсації.
  • 37% опитаних Jobs.ua українців, виявилися здивованими та відповіли, що … «вперше чують про таку можливість».

Висновки робіть самі, але цікаво, чи точно ми живемо в «інформаційному сторіччі»?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору