UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Як сон сприяє кар’єрі

Як сон сприяє кар’єрі

26.09.2021 357Автор: Лоліта Платошкіна
Як сон сприяє кар’єрі

Як сон сприяє кар’єрі

26.09.2021     357Автор: 

Уявіть собі, люди - єдині істоти на планеті, що готові жертвувати сном. Існує думка, що цей час можна використати більш ефективно. Проте вченими доведено, що уві сні мозок повноцінно відпочиває й відновлюється, обробляє інформацію й готується до сприйняття нової. До того ж, зневага до режиму дня наносить шкоду вам, вашій роботі й навіть компанії. На такі випадки в Японії, наприклад, практикують інемурі - денний сон на роботі, ті хто страждають від недосипання через надмірну роботу, таким чином компенсуючи нестачу сну. Давайте розберемо більш детально, як порушення сна наносить шкоду вашій роботі.

Вплив сну на вашу роботу

Вивчаючи сон, вчені помітили закономірність: ті, хто сплять меньше 5 чи навпаки більше 10 годин хворіють та відновлюються довше ніж ті, що сплять по 8 годин на добу. Що знову наголошує на важливості дотримання режиму дня.

Недосип знижує вашу продуктивність на робочому місці. Чи помічали ви, чим гірше ви висипаєтеся, тим більше уповільнюються ваші реакції, тим гірше ви справляєтеся із завданнями на роботі. І навпаки, чим краще ви висипалися, тим якісніше виконували завдання, тим зібраними були.

Також вчені відмічають, що сон покращує об’єм вашої пам’яті. А саме та форма пам’яті, що напряму пов’язана зі словниковим запасом, спроможністю до прийняття рішення, й розуміння тієї інформації, що поступає в мозок.

Отже стає зрозумілим, що недосип позначається на розумових здібностях, в тому числі й на творчості. Там де потрібно більше ідей, креативного мислення, нестандартних рішень - невиспана людина ледве здатна вирішувати звичайні стандартні робочі справи та завдання.

Сон також зменшує ризик вигорання на роботі. Іншими словами, виснажує нервову систему той спосіб, який ви обираєте для відновлення зусиль. Поганий сон чи порушення режиму сна тільки погіршують та прискорюють вигорання на робочому місці, тому так важливо тримати баланс.

Отже, постійне недосипання призводить до депресивних станів, емоційних зривів, дратівливості, виснаження, захворюваності. Звісно ж, роботодавців цікавлять тільки ефективні працівники, а тому в інтересах кожного співробітника відредагувати свій режим дня таким чином, щоб він не заважав вашій продуктивності на робочому місці.

Як налагодити режим сну?

Для того, щоб налагодити свій біологічний годинник, необхідно навіть привчити себе лягати та підніматися в певний час. Щоб перебудувати звички, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

лягайте та піднімайтесь в однаковий час,

за півгодини до сну відкладіть соцмережі, серіали,

не пийте кофеїн на ніч та перед сном,

фізичну активність перенесіть з вечора на ранок, що допоможе прокинутись,

не відкладайте будильник, це не допоможе вам виспатись,

за пів години перед сном прогуляйтесь на свіжому повітрі.

Jobs.ua впевнені, дотримання режиму дня допоможе уникнути багато проблем на роботі, а якісний сон забезпечить ваш бадьорий стан на цілий робочий день. І пам’ятайте, повноцінний сон - основа вашого стабільного робочого дня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору