UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Як створити ефективну систему пошуку персоналу?

Як створити ефективну систему пошуку персоналу?

24.11.2019 455Автор: Лоліта Платошкіна
Як створити ефективну систему пошуку персоналу?

Як створити ефективну систему пошуку персоналу?

24.11.2019     455Автор: 

Менеджер з персоналу часто зіткається з труднощами пошуку спеціалістів, коли горять всі терміни. Спеціаліст в компанію необхідний у найближчий час, а гідних кандидатів хоч удень зі свічкою шукай. Щоб не потрапляти в подібні ситуації, або потрапивши легко та швидко вміти з них вийти, менеджерам з персоналу необхідно розробити власну систему пошуку, яка стане ефективною в такі моменти. Вона допоможе перевірити чи все було зроблено, щоб обминути подібну ситуацію зі сторони HR-ра.

Ефективна система пошуку персоналу для HR-ів

Якщо ви вирішили скласти власну систему пошуку персоналу в компанію, то перше, що необхідно навчитися - формувати карту компетенцій, які повинен мати здобувач на цю вакансію. Від правильності визначення вимог буде залежати й те, як швидко ви знайдете такого спеціаліста. Дуже часто, створивши вакансію, менеджери з персоналу не отримують відповідного потрібного фідбека саме через занадто насичені умови, або взагалі невідповідність цих умов спеціальності. Щоб скласти вакансію з необхідними умовами, менеджеру з персоналу слід співпрацювати з керівником відділу, куди беруть спеціаліста. Саме він знає, що спеціаліст буде робити на цій вакансії та які завдання виконувати. За результатами співпраці з керівником відділу можна розробити профілі посад, в яких будуть відображені бажані рівні розвитку компетенцій. Хай ця база буде шаблонною, після ви зможете вносити корективи відповідно запитам керівників відділів.

Для того, щоб розумітися на психологічних відповідностях вашого потенційного здобувача, складіть портрет кандидатів з вказаними характеристиками: гендер, вік, соціальні особливості, мотивація.

Для того, щоб виробити найефективнішу систему пошуку, треба підібрати найбільш влучні канали пошуку персоналу. Це можуть бути рекрутингові сайти, соціальні мережі, ярмарки вакансій, спеціалізовані заходи (конференції).

Якщо в процесі пошуку роботи, вам потрапляються спеціалісти, які розглядають тільки роботу на фрілансі чи вже знайшли роботу, але вам вони дуже сподобались і вони стовідсотково відповідають вашим потребам вакансії, не поспішайте їх видаляти. Навпаки, створіть базу саме для таких кандидатів. У майбутньому можете звернутися до них із запитом відкритої вакансії, можливо вони захочуть змінити свою роботу на вашу користь.

Щоб співбесіда проходила без усіляких перешкод, створіть декілька сценаріїв співбесід, відповідно формам проведення.

Бажаємо вам найкращих здобувачів!


Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору