UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Як виділитися серед інших кандидатів на вакансію

Як виділитися серед інших кандидатів на вакансію

28.08.2021 643Автор: Лоліта Платошкіна
Як виділитися серед інших кандидатів на вакансію

Як виділитися серед інших кандидатів на вакансію

28.08.2021     643Автор: 

Виділитися серед інших кандидатів на вакансію - непоганий спосіб вплинути на те, щоб роботодавець тебе запам’ятав та отримати від нього очікуване запрошення на роботу. Для здобувача це справжнє завдання: підготуватися, таким чином до співбесіди, щоб роботодавець виділив його серед всіх кандидатів. Саме тому під час жорсткої конкуренції здобувачу ще пильніше необхідно знаходити способи виділитись. Jobs.ua якраз приготував дієві поради і готовий з вами ними поділитися.

Якщо ви мрієте отримати вакансію від конкретного роботодавця та завоювати його серце, то мова ніяк не про везіння, як про ретельну підготовку здобувача до ділової зустрічі з роботодавцем. Що потрібно підготувати в першу чергу, щоб приємно здивувати роботодавця?

Зібрати всі відповідні документи

Перше, з чого потрібно розпочати - зібрати всі відповідні документи, які можуть зацікавити роботодавця. По-перше, це стосується грамотно складеного резюме. Акцентуйте свою увагу при перевірці резюме на відповідності вимог вакансії роботодавця щодо ваших професійних умінь та здібностей. Ще один вагомий документ для будь-якого роботодавця - рекомендаційний лист з минулого місця роботи. Роботодавці надають окремі привілеї здобувачам саме з рекомендаційними листами. Тому, якщо маєте таку змогу, запросіть з минулого місця роботи цей документ та посильте свою позицію здобувача. Окрім цих двох документів ви можете підготувати портфоліо, яке стане підтвердженням вашого професійного досвіду та здобутих умінь. Внесіть туди всі проєкти, що на вашу думку заслуговують уваги. Таким чином роботодавець заздалегідь буде розуміти, з чим ви працювали до цього і які практичні уміння маєте.

Творче резюме

Не дивлячись на те, що такий документ, як резюме має довільну форму написання, існує думка, що він не повинен бути в обсязі більше двох сторінок A4. Це стандартизований обсяг, який є шаблонним та інтуїтивно зрозумілим. Але існує багато спеціальностей, які можуть дозволити підійти до складання резюме творчо: мувімейкер, актор, маркетолог тощо. Чому б не скористатися такою можливістю і не створити незвичне творче резюме, яке здивує та зацікавить майбутнього роботодавця.

Повна підготовка до співбесіди

Хочете справді виділитися на співбесіді? Тоді підготуйтесь до неї ідеально. А для цього можете попросити допомоги рідних та близьких, щоб послухали вашу розповідь про себе, прочитали резюме й з боку оцінили вашу психологічну готовність. Це дуже часто допомагає віднайти додаткові прогалини й вдосконалити свою підготовку до співбесіди.

Групова співбесіда

Окремий вид випробування - групова співбесіда, що вимагає налаштування й зусиль, тому що привернути увагу роботодавця ще складніше. Така співбесіда може відноситись й до психологічної, бо серед конкурентів будь-який здобувач губиться й стресує. Щоб виділитися на співбесіді такого формату, будьте:
позитивно налаштовані,

поважайте всіх кандидатів,

демонструйте свою зацікавленість думкою іншого,

своєчасно коментуйте чи виражайте свою думку серед опонентів, 

вмійте чітко й умісно вставити своє слово в групову співбесіду.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору