UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Як використовувати соціальні мережі для залучення найкращих талантів

Як використовувати соціальні мережі для залучення найкращих талантів

17.08.2023 426
Як використовувати соціальні мережі для залучення найкращих талантів

Як використовувати соціальні мережі для залучення найкращих талантів

17.08.2023     426

Соціальні мережі давно стали невід’ємною частиною нашого особистого і, навіть, професійного життя. Настільки, що власні акаунти в соцмережах мають великі відомі компанії. Присутність бренду в інтернеті створює свою корпоративну культуру, де компанія стає ближче до користувачів, клієнтів, партнерів, колег і потенційних робітників. Використовуючи соціальні мережі, компанії в першу чергу закривають власні цілі: заявляють про компанію, створюють трастовість навколо імені, отримують спілкування з аудиторією тут і зараз, отримують від них фідбек, заохочують нових клієнтів, партнерів й навіть здобувачів. Тому що з соцмережами робити це легше, швидше, приємніше.

За багатьма опитуваннями, більшість здобувачів, перевіряючи інформацію про компанію, заходять на їх сторінку в соцмережах: Facebook, Instagram, LinkedIn, рідше Twitter, Pinterest - але все залежить від сфери діяльності. А це ще раз підкреслює наскільки важливо для компанії мати бездоганну сторінку та вміти використовувати ресурси соціальних мереж на повну. Як використовувати соціальні мережі, щоб відшукувати кандидатів та залучати найкращих талантів? Спробуйємо розібратися в цій статті на Jobs.ua

Як залучати найкращих талантів за допомогою соціальних мереж

Чи знаєте ви, що кожна соціальна мережа має свою аудиторію за інтересами. Якщо такі соціальні мережі, Як Фейсбук чи Інстаграм, Пінттерест - мають розважальний характер, то більшості відомо, що LinkedIn - сугубо бізнесова соцмережа, мета якої рекрутинг. Тому основна задача для HR-ів - побудувати правильну комунікацію в тій соцмережі, яку ви використовуєте з метою залучення кандидатів для роботи в компанії. А для цього потрібно обрати настільки точну мову, щоб достукатись до сердець здобувачів. Які техніки впливові на враження та думку потенційних кандидатів компанії?

Створюйте цікавий корпоративний контент

Створюйте цікавий, якісний, унікальний, різноманітний корпоративний контент. Безумовно, його мета стримати та залучити аудиторію. Це надає цінності аудиторії, допомагає будувати стосунки та емоції, надає можливість для обміну враженнями по конкретному питанню чи темі.

Голос та мова бренду дуже важливі в створенні контенту. Це можливість побудувати власний індивідуальний стиль комунікації, визначити свою особливість серед конкурентів.

Соціальні мережі

Вдосконалюйте профіль компанії в соцмережах

Профіль компанії повинен бути персоналізований. Це значить, що потенційні кандидати обов’язково повинні бачити обличчя тих, хто працює в компанії. Для цього можете використовувати більше фото з мітапів, мітингів, корпоративних зустрічей, зустрічей з клієнтами чи партнерами. Все це створює враження живої дружньої атмосфери в компанії.

Профіль компанії повинен бути інформативно чітким, зрозумілим. Люди цінують відкритість і потребують інформації про того, з ким спілкуються. В інформації про компанію завжди потрібно розміщувати основні відомості та посилання: про сферу діяльності, контактні дані, адресу сайту тощо. Для оформлення аватарки рекомендуємо використовувати лого, щоб знайти можна було легко й швидко серед інших акаунтів брендів.

Залишайтесь на зв’язку з аудиторією

Дуже важлива комунікація бренду з аудиторією. Щоб встановити тісний зв’язок, необхідно бути постійно на очах, на зв’язку. А це значить своєчасно публікувати корпоративні дописи, інформувати аудиторію про відкриті вакансії, відповідати в коментарях здобувачам. Не забувайте й про культуру спілкування в соцмережах:

Зберігайте свій імідж, навіть, якщо здається, що ви спілкуєтесь від імені компанії.

  • Допомагайте іншим там, де ви можете це зробити.
  • Не створюйте конфлікти та не допускайте їх.
  • Не використовуйте в спілкуванні персональні корпоративні імена.
  • Не розповсюджуйте внутрішню корпоративну інформацію.
  • Ставте смайлики, покажіть, що компанія розділяє емоції аудиторії.
  • Пишіть коротко та зрозуміло відповідайте на питання інших.
  • Слідкуйте за граматикою.
  • Використовуйте хештеги та інші способи просування

Не нехтуйте використанням хештегів, в тих соцмережах, в яких вони працюють. Це ще одна можливість для інших вас швидко знаходити. Якщо компанія має ресурс, можна залучити таргетовану чи інші види реклами у відповідних соцмережах. Це ще одна можливість залучити більшу аудиторію, але вже за інтересами чи іншими особливостями.

Колоборуйтесь з іншими брендами, залучайте спонсорів

Колаборація з іншими брендами та компаніями має велике значення для формування загального враження про взаємодію компанії з іншими брендами чи партнерами. Якщо вам удасться залучити більші компанії для колаборації в різних проєктах, при цьому відмітити їх акаунти, як партнерські, у багатьох це сформує довірливе відношення до вас. До того ж, це полегшить залучення інших партнерів чи контактів.

І не забувайте враховувати індивідуальні особливості кожної соцмережі

LinkedIn

  • Використовуйте сторінки-вітрини (Showcase Pages). Це розширення вашої сторінки в LinkedIn, призначені для освітлення окремих брендів, бізнес-одиниць і ініціатив.
  • Створюйте якісні унікальні дописи.
  • Створюйте особисті зв’язки з іншими корисними контактами своєї сторінки.
  • Реагуйте на дописи інших кандидатів, партнерів, підписників.

Twitter

  • Використовуйте відмітки інших компаній, партнерів, хештегів з користю.
  • Більш ретельно відбирайте акаунти на підписку. Вони будуть відображатися на сторінці вашого профілю.
  • Використовуйте для коротких взаємодій, довготривалих стосунків чи швидких фідбеків підписників.

Instagram

  • Використовуйте більше емоцій: смайлики, хештеги, відмітки.
  • Оформіть шапку профілю, використайте з користю посилання на офіційний сайт тощо.
  • Щоденно публікуйте контент в сторіс.

Facebook

  • Використовуйте хештеги, відмітки інших акаунтів чи людей.
  • Пишіть якісні унікальні дописи, віддавайте переваги лонгрідам.
  • Додавайте та визначайте інтереси акаунту більш точніші.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору