UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Як зберегти робоче місце під час пандемії – поради екс-міністра

Як зберегти робоче місце під час пандемії – поради екс-міністра

26.06.2020 432
Як зберегти робоче місце під час пандемії – поради екс-міністра

Як зберегти робоче місце під час пандемії – поради екс-міністра

26.06.2020     432

На жаль, в Україні фіксують нові антирекорди захворювання на COVID-19. Карантин, хоч і з деякими послабленнями, буде продовжено щонайменше до серпня, тому вкрай актуальними залишається питання, як вберегти робоче місце під час епідемії.

За інформацією Jobs.ua, екс-міністр економрозвитку Тимофій Милованов поділився з українцями порадами як не втратити роботу під час кризи, спричинену пандемією коронавірусу. Звичайно, добре роздавати поради, коли ти екс-міністр, але що ж він такого цікавого порадив всім нам?

Як не прикро усвідомлювати, але роботодавці в умовах пандемії отримали новий важіль тиску на підлеглих. Тому колишній міністр цілком справедливо вважає, що на даний час як ніколи раніше важливо залишатися конкурентноздатним, в робочих ситуаціях проявляти гнучкість; якщо потрібно, йти на поступки і активно опановувати нові навички.

За його словами, якщо утискуються ваші інтереси, варто спробувати домовитися з начальством, запропонувати зменшення своєї заробітної плати (і тиснути на те, що це тимчасовий крок) чи погодитися на цю пропозицію, якщо вона прозвучить з вуст вашого роботодавця. Тимофій Милованов радить, що можна також запропонувати допомогу в пристосуванні компанії до нових умов, адже криза диктує нові правила ведення бізнесу. Стати незамінним працівником – зараз це важить дуже багато. «Будьте гнучкими, вчіться. Найголовніше – убезпечити своє робоче місце», зазначив екс-міністр.

Окрім цього, в теперішніх умовах надзвичайно важливо зберігати у рівновазі психічний стан. Незважаючи на пандемію, зустрічатися з друзями – звичайно, з дотриманням санітарних норм – навантажувати себе фізичними вправами, читати і навчатися, бо власний розвиток тепер актуальний як ніколи.

Даними порадами не варто нехтувати. Якщо порівнювати Україну з іншими країнами, то нашій країні доведеться чи не найважче. Нам усім і так нелегко живеться в останні роки, зважаючи на агресію Російської Федерації, погіршення соціально-економічних умов і суттєве падіння якості життя. Україна досі знаходиться в підвішеному стані «економік, що розвиваються», тобто наша влада до сих пір не знайшла потрібну економічну модель, щоб завоювати вигідні позиції в світовій торгівлі і залишатися ефективними навіть в складних сучасних умовах.

Але приємно відзначити, що українці як працівники високо цінуються в інших країнах. Якщо говорити про наших заробітчан, вони затребувані і як висококваліфіковані працівники, і як прості робітники.

І наостанок відзначимо, що деякі робочі посади залишаються в попиті навіть попри спричинену пандемією кризу. Кому не слід переживати за своє робоче місце, так це водіям. В травні ця посада стала найзатребуванішою серед роботодавців. На другому місці – продавці. Кількість вакансій для них у минулому місяці зросла майже вдвічі. Третє місце по затребуваністю посіли комплектувальники.

Оскільки уряд прогнозує підвищення безробіття в другому кварталі, актуальними залишаються поради, як краще концентруватися на роботі і менше відволікатись на несуттєве.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору