UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як сфокусуватись на роботі і менше відволікатись: дієві поради від автора бестселера «В роботу з головою»

Як сфокусуватись на роботі і менше відволікатись: дієві поради від автора бестселера «В роботу з головою»

24.06.2020 546
Як сфокусуватись на роботі і менше відволікатись: дієві поради від автора бестселера «В роботу з головою»

Як сфокусуватись на роботі і менше відволікатись: дієві поради від автора бестселера «В роботу з головою»

24.06.2020     546

Адепт «цифрового мінімалізму» Кел Ньюпорт пропагує ідею зосередженої праці. Він вважає, що цінність глибокого занурення в роботу значно зросла в нашому інформаційно неспокійному 21-му столітті. І він має рацію – всі ми полюбляємо відволіктися на несуттєве впродовж робочого дня. Як цьому запобігти, щоб працювати в рази ефективніше? Jobs.ua пропонує до вашої уваги «вижимку» з його бестселера «В роботу з головою».

1. Фокус на робочих завданнях – метанавик сучасного світу

Вміння зосередитися на роботі – це воістину метанавик 21-го століття. Коли всі інші перевіряють кожних півгодини соцмережі, ви в цей час добиваєтесь більш значущих результатів.

Як зазначає сам Ньюпорт: «Зсув в бік поверхневої праці, який відбувся в сучасному суспільстві – незалежно від того, вважаєте ви його злом чи благом – відкриває величезні економічні і персональні можливості для тих небагатьох, хто усвідомлює потенціал спротиву цьому тренду і обере глибину».

2. Поділ завдань на фрагменти сфокусованої праці

Важливо навчитися розділяти щоденний обсяг роботи на важливі фрагменти, над якими ви будете працювати по дві-три години, повністю занурюючись в робочий процес. Невеликий перепочинок, перекус і кілька фізичних вправ, щоб розігріти кров у тілі – і знову до роботи.

Спробуйте так попрацювати хоча б місяць – і ви побачите, яких фантастичних результатів можна досягнути!

3. Пам’ятаєм про енергію!

Наш щоденний запас енергії – не безграничний, тому нею потрібно навчитися користуватися. Витрачаючи її впусту на рутину (перегляд новин, скролінг стрічки на фб чи інсті, перегляд відео в ТікТок чи на ютубі), ризикуємо виснажитись настільки, що не зможемо сконцентруватися на дійсно важливих задачах.

Звичайно, мозку потрібно давати відпочивати. Але варто притримуватися залізного принципу: коли працюєте – працюйте, коли відпочиваєте – відпочивайте.

4. Найважливіші завдання – в пріоритеті

Кел Ньюпорт рекомендує спершу вирішувати найскладніші завдання. Це як в тренажерному залі – спочатку виконуєте базові вправи, які є найважчими, а потім переходите до ізольованих вправ, бо втомлені м’язи наприкінці тренування не осилять ту вагу, з якою легкістю впораються на початку тренування.

Автор рекомендує вести облік годин, проведених в поглибленій роботі над цими завданнями. Поставити перед собою важливий результат – і прагнути до нього під час своїх сеансів зосередженої роботи.

5. Обмеження часу, проведеного в світовій мережі

Кел Ньюпорт радить не користуватися інтернетом попри заздалегідь обумовлені інтернет-сесії. Якщо перевищувати ліміт часу, проведеного в мережі, це значно знизить здатність ефективно концентруватися на поставлених задачах.

Коли наш розум звикає відволікатися в будь-який час, йому вже важко противитися цьому. І навіть коли виникне бажання сильно сконцентруватися на чомусь, це стане справжньою проблемою. Виховання самодисципліни потребує щоденної уваги, але й ваше вміння стовідсотково концентруватися на одному завданні вернеться вам сторицею.

Звичайно, ця книга і поради з неї не є якимось новітнім одкровенням. Але в одному місці зібрані найкорисніші поради, дотримання яких приведе вас до ваших мрій: хочете написати книгу, вивчити іноземну мову чи опанувати якусь з мов програмування? Вміння концентруватися допоможе в найкоротші терміни досягнути поставлених цілей, бо вершини підкоряються не лише сміливим і відважним, а й тим, хто вміє концентруватися на своїй роботі. І отримувати від неї задоволення.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору