UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Як знайти роботу під час війни

Як знайти роботу під час війни

10.03.2022 898Автор: Лоліта Платошкіна
Як знайти роботу під час війни

Як знайти роботу під час війни

10.03.2022     898Автор: 

Друзі, нова реальність воєнного часу, з якою раптово зіткнулись всі українці, вимагає від країни та нації швидких рішень та дій, щоб утримати наше сьогодення та покращити наше завтра. Проте навіть в умовах воєнного часу низка українських компаній не зупиняють пошук спеціалістів в компанію, не дивлячись на зміну інфраструктури кожного міста задля волонтерства та допомоги ЗСУ. Однією з причин стали вимушені евакуації людей з міст, де проходять активні воєнні дії, в інші міста країни чи закордон. Мер Києва заявив, що тільки з Києва виїхав кожний другий мешканець. До того ж, на прикладі останніх ковідних років, багато хто з роботодавців та спеціалістів перевірив на собі ефективність дистанційної роботи. Тому питання пошуку роботи як для українських компаній, так і для українських здобувачів залишається актуальним.

Багато українців, лишаючи свої домівки та переїжджаючи на нові місця, потребують в працевлаштуванні й хочуть бути корисними. Начальниця відділу організації надання послуг роботодавцям центру зайнятості Галина Кушнір на радіо Карпати повідомила, що станом на 9 березня понад 500 вакансій зареєстрували спеціалісти Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Інше питання, чи мають можливість роботодавці перегрупуватися в цих важких умовах й запропонувати біженцям робочі місця. Сьогодні на Jobs.ua підібрали для вас ефективні ресурси та платформи для працевлаштування в нових реаліях сьогодення.

Як знайти роботу в Україні під час війни

Головні ресурси працевлаштування в Україні продовжують свою роботу. Не дивлячись на те, що спрямованість вакансій також змінилась на волонтерську та підтримуючу інфраструктур міст, вакансії надходять. Наразі стали більше шукати резюме водіїв, лікарів, експедиторів, швачок, продавців, пекарів, пакувальників тощо. З пошуком роботи непогано допомагають соцмережі, а саме акаунти, канали провідних месенджерів, де публікуються вакансії від волонтерських організацій та українських компаній.

Розпочала роботу некомерційна платформа пошуку роботи UA Talents, що була створена спеціально для тих українців, що були змушені переїхати через бойові воєнні дії. Це ініціатива підприємців Івана Кичатого та Нікіти Оверчика з Німеччини, до якої долучилась найбільша європейська технологічна спільнота для мігрантів — 2hearts. Платформа зробила акцент саме на українській аудиторії, зокрема на громадянах, які поїхали до інших областей. Платформа вже містить більше 5 тисяч пропозицій, що включає віддалену роботу також. На сьогодні на платформі переважають вакансії IT-сфери, проте продовжують наповнюватись й інші галузі цікавими пропозиціями. 

робота в Україні

Хочемо нагадати про можливість для кожного українця отримати гроші розміром 6 500 грн в межах функції єПідтримки застосунку Дія. Саме в тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Виплату можна витратити на будь-що. Обмеження на певний вид бізнесу з програми знято. Допомогу можуть отримати наймані працівники, за яких сплачується ЄСВ та ФОП усіх груп. Виплата спрямована, щоб підтримати населення у тих областях, де ведуться найактивніші бойові дії. Також це підтримає ФОПів, які не можуть забезпечувати себе через початок війни.

В Україні також створений волонтерський сайт «Робота в тилу». Платформа створена айтішником Артуром Федоренко. Тут можна розмістити запит на роботу чи спеціаліста. Дуже часто, маючи свої професійні здібності, ми хотіли б допомогти країні чи народу, проте не знаємо як це зробити й де знайти відповідну роботу. Для цього був створений ресурс, де людина може зорієнтуватися сама чим може допомогти, якщо хоче. Тому якщо ви не можете знайти роботу прямо зараз, не втрачайте час, долучайтесь до волонтерської роботи. Допомагати можна онлайн: розробляти застосунки, малювати, працювати над блокуванням російських пропагандистських каналів та медіа, а також офлайн: перевозячи щось, закуповуючи їжу чи виконуючи інші роботи. Може, робота на цьому ресурсі зможе відкрити для вас нові знання та перспективи. 

Як працевлаштуватися українським біженцям за кордоном

Українські біженці за кордоном також можуть шукати місце для працевлаштування на рекртингових сайтах. Шукайте вакансії від роботодавців різних країн у спеціальних розділах «Робота за кордоном». Наразі на сайтах доступні вакансії для українців в Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії, Німеччині, Молдові та Румунії. Вони також постійно наповнюють ресурси вакансіями і в інших країнах, що прихистили українців. І це зручно, адже інформація про вакансії та інші країни оновлюється щоденно. Також, окрім вакансій, сайти містять короткі поради про те, як скласти резюме та працевлаштуватись безпечно. Можна також знайти інформацію про виїзд за кордон для тих українців, які планують зробити це найближчим часом.

Хочемо ще додати, що волонтерські організації дуже часто надають потужну допомогу тим, хто був змушений покинути свої домівки. Тому не втрачайте надії, будьте активними, питайте та звертайтесь до таких служб країн, куди ви евакуювались. В єдності наша сила!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору