UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. З чого починається здоров'я

З чого починається здоров'я

10.02.2020 374Автор: Олександр Мавлідінов
З чого починається здоров'я

З чого починається здоров'я

10.02.2020     374Автор: 

Спричинивши неабияку тривожну ситуацію в світі, китайський коронавірус мав би одразу змінити відношення людства до питань щодо суспільного та власного здоров’я.

Проте, у той час, коли світова спільнота намагається зупинити нову інфекцію, з кінця січня по початок лютого в Україні зафіксовано більш ніж 250 випадків захворювання на грип а в школах країни діє карантин, за даними Jobs.ua, соціальні опитування демонструють досить несерйозне ставлення українців до такого важливого життєвого аспекту, як здоров’я.

На жаль, опитування, що проводив серед респондентів один з найбільших ресурсів, присвячених працевлаштуванню в Україні, довело, що лише майже 125 наших співвітчизників відповідно ставляться до своїх хвороб, залишаючись необхідний час вдома.

Так, майже 78% українців продовжують працювати будучи хворими та розуміючи, що вони продовжують поширювати захворіння. При цьому, близько 40% з цього числа погодяться взяти лікарняний але лише тоді, коли зі здоров’ям траплятиметься щось «більш серйозніше за застуду».

11% не бажають залишатися вдома, бо це обумовлює віддалену роботу, яка в їх випадках не є зручним варіантом праці. Така саме кількість невдоволена довгим шляхом отримання «лікарняного листа» тому вважають за краще просто продовжувати працювати у хворому стані.

Ще 14% не можуть «нормально хворіти», бо втрачають гроші за кожен день «лікарняного». А, майже 9,5% й зовсім – «бояться засмутити власне керівництво».

У той самий момент, більш ніж 70 % негативно ставляться коли до колективу приходить хворим хтось інший. За їхньою думкою – це безвідповідальне ставлення до своїх колег по роботі. 25% вважають, що їм однаково чи працює поруч хвора людина, а 5%, взагалі, бажають неодмінної присутності напарника на робочому місці у будь-якому разі.

Опитування, що були проведені серед роботодавців демонструють трохи іншу картину.

Таким чином, 36% роботодавців з тих, хто прийняв участь в опитуванні вважають, що хвора людина має «сидіти вдома» але повинна доказати таку необхідність документально, отримавши лікарняний лист. Ще 32% навіть, вірять на слово та дозволяють найманим працівникам не появлятися день-два на роботі у разі виникнення такої потреби коли це пов’язано зі здоров’ям.

Майже 20% роботодавців згодні дозволити попрацювати хворим віддалено, але 13% , все ж таки здивовані та впевнені, що застуда чи «легкий грип» не привід для того, щоб пропускати роботу.

Резюмувати такі данні досить печально. Але, одне питання само проситься до працюючих українців.\

Що ще повинно статися з вами чи у вашому житті, щоб ви зрозуміли про важливість здоров’я вашого та тих, хто вас оточує?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору