UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Закордонні відрядження для працівників зі сфери бізнесу – скасовуються чи таки ні?

Закордонні відрядження для працівників зі сфери бізнесу – скасовуються чи таки ні?

24.10.2022 311
Закордонні відрядження для працівників зі сфери бізнесу – скасовуються чи таки ні?

Закордонні відрядження для працівників зі сфери бізнесу – скасовуються чи таки ні?

24.10.2022     311

Одразу зауважимо, що це питання ще доопрацьовується. З чим це пов’язано, і коли для підприємців стануть реальністю закордонні відрядження через «єВідрядження», дізнавався портал з пошуку роботи та працевлаштування Jobs.ua.

Що наразі відомо?

Урядовці з Міністерства економіки висловлюють сподівання, що незабаром питання із закордонними відрядженнями чоловіків буде вирішене. Проблема наразі полягає в тому, що не узгоджені всі аспекти щодо суми застави. Юлія Свириденко, міністерка економіки, вважає заборону на виїзд із країни військовозобов’язаних чоловіків правильною. Проте було б добре, на її думку, забезпечити можливість тимчасового виїзду за кордон тих чоловіків, які працюють у компаніях зовнішньоекономічної сфери. Це мало б позитивний вплив на економіку, впевнена міністерка. То чому б не дозволити їм короткострокові відрядження?

Коротко про «єВідрядження»

За словами міністерки, сама програма, яка отримала назву «єВідрядження», вже розроблена. Її призначення – можливість для фізичних осіб-підприємців та компаній відправляти в закордонні відрядження певні категорії співробітників, яким наразі такий виїзд заборонено. Звісно, відправляти певних співробітників в короткострокові відрядження дозволяється за умови дотримання певних положень. Під «короткострокові» мається на увазі не довше семи днів.

Нагадаємо, що «єВідрядження» було анонсовано ще 19-го серпня. Планувався запуск цієї програми з 1-го вересня – щоправда, в експериментальному режимі. Але запланована дата настала, а програму так і не запустили. Дещо згодом, в середині вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що певні положення «єВідрядження» потребують доопрацювання. Але він пообіцяв, що як тільки все буде узгоджено і затверджено, ця послуга дуже швидко запрацює.

Яким критеріям повинні відповідати компанії або ФОПи?

Щоб оформити семиденне відрядження, компанія або фізична-особа підприємець повинні відповідати наступним критеріям:

  • Відсутність будь-якого виду заборгованості перед бюджетом;
  • Подання податкової звітності;
  • Оплата праці працівників – не менше 20 тис. гривень (мається на увазі середня зарплата в компанії);
  • Кількість застрахованих осіб за останній місяць звітного кварталу повинна становити не менше десяти осіб.

Але це ще не всі нюанси, які стосуються закордонних відряджень чоловіків. Ще один полягає в тому, що одночасно отримати ділове відрядження за кордон можуть не більше 10% від усієї кількості застрахованих осіб, і не більше 10-ти працівників.

Подавати заявки на закордонні відрядження потрібно через застосунок «Дія». У випадку затвердження програми «єВідрядження» компаніям перед поданням заявки спершу потрібно буде відкрити в Ощадбанку рахунок і покласти на нього певну суму (якщо розмір застави не зміниться, він становитиме 200 тис. грн). А вже після повернення працівника з-за кордону ця сума поверталася б компанії.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору