Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Вибір професії - список затребуваних професій
  3. Ресторатори, кухарі, офіціанти
  4. Кондитер

Кондитер

Готує по рецептурі різні види тіста, кремів, начинок. Замішує, збиває, розкочує і обробляє тісто, формує з нього потрібні вироби (торт, тістечко, печиво та ін.), випікає їх до готовності. Наповнює тістечка і торти кремом, помадкою, шоколадом, збитими вершками та ін. Перевіряє вагу готових виробів, що допомагає визначити, чи правильно була дотримана рецептура.

Специфіка роботи кондитером:

Кондитерові необхідний тонкий смак і нюх, смакова пам'ять і творча уява, він повинен чудово розбиратися в продуктах, їх складі, інгредієнтах, володіти всіма секретами роботи устаткування. Важливий і окомір: на око часто розрізають тістечка з цілого пласта або торта, визначають їх розмір і форму, просторове розташування елементів прикраси (композицію). Професія потребує фізичної витривалості, оскільки доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі.

Робота для кондитера:

Кондитерські фабрики і комбінати, ресторани, кафе, їдальні.

Особисті якості:

    • творчий підхід до справи,
    • акуратність,
    • міцне здоров'я,
    • розвинена смакова пам'ять.

Зарплата і перспективи професії кондитера:

У невеликому ресторані, їдальні або кав'ярні з великою клієнтурою мінімальний заробіток кондитера від $500-800. Особлива категорія - професіонали, які виконують індивідуальні замовлення, зокрема VIP-майстри. Вони працюють в готелях VIP класу або ресторанах такого ж рівня, беруть участь в міжнародних конкурсах. Їх праця оцінюється від $1000 в місяць і вище.

Профільна освіта:

Середня. Спеціальності: Кондитер цукристих виробів, Кухар-кондитер, Технологія продуктів громадського харчування.

Робота кондитером в Україні:

Інші професії напряму: Ресторатори, кухарі, офіціанти

А ви знаєте, що професія кондитера не тільки цікава, але і достатньо складна? Щоб з вас вийшов чудовий Кондитер, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне - уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.

Також пам'ятайте - успішний Кондитер не може собі дозволити допустити помилку в роботі. Тим більше, якщо ви налаштовані на успішну кар'єру. Адже підвищують тільки кваліфікованих фахівців.

Якщо ж ви вже вирішили, що Кондитер – це ваша майбутня професія, але ще не знаєте, як стати кондитера, перегляньте пропозиції українських вузів і учбових центрів по підготовці фахівців цієї сфери.

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Інші документи

↑ Вгору