Кондитерові необхідний тонкий смак і нюх, смакова пам'ять і творча уява, він повинен чудово розбиратися в продуктах, їх складі, інгредієнтах, володіти всіма секретами роботи устаткування. Важливий і окомір: на око часто розрізають тістечка з цілого пласта або торта, визначають їх розмір і форму, просторове розташування елементів прикраси (композицію). Професія потребує фізичної витривалості, оскільки доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі.
Кондитерські фабрики і комбінати, ресторани, кафе, їдальні.
У невеликому ресторані, їдальні або кав'ярні з великою клієнтурою мінімальний заробіток кондитера від $500-800. Особлива категорія - професіонали, які виконують індивідуальні замовлення, зокрема VIP-майстри. Вони працюють в готелях VIP класу або ресторанах такого ж рівня, беруть участь в міжнародних конкурсах. Їх праця оцінюється від $1000 в місяць і вище.
Середня. Спеціальності: Кондитер цукристих виробів, Кухар-кондитер, Технологія продуктів громадського харчування.
А ви знаєте, що професія кондитера не тільки цікава, але і достатньо складна? Щоб з вас вийшов чудовий Кондитер, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне - уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.
Також пам'ятайте - успішний Кондитер не може собі дозволити допустити помилку в роботі. Тим більше, якщо ви налаштовані на успішну кар'єру. Адже підвищують тільки кваліфікованих фахівців.
Якщо ж ви вже вирішили, що Кондитер – це ваша майбутня професія, але ще не знаєте, як стати кондитера, перегляньте пропозиції українських вузів і учбових центрів по підготовці фахівців цієї сфери.