Плюси професії:
Ресторани, кафе, бари, фаст-фуди і т.д.
Як показує практика, дорости з рядової позиції офіціанта до керівника ресторану цілком реально. Деякі фахівці вважають, що пройти всі сходинки кар'єрних сходів в цьому бізнесі просто необхідно.
Особливо перспективна робота в мережевих компаніях, тому що вони постійно вимагають грамотних керівників, і компанії вважають за краще вирощувати їх в надрах своїх корпорацій, а не брати зі сторони. Якщо є внутрішній потенціал, бажання працювати – то
зробити кар'єру в цьому бізнесі можна дуже швидко.
Старт – з посади офіціанта. Зарплата від $200-300, але з чайовими офіціанти у відомих ресторанах можуть отримувати $800-1000 і більше.Далі посада метрдотеля, менеджера залу, адміністратора, контролюючого роботу офіціантів ($600-800).
Посада менеджера-управлінця «в чистому вигляді» можна зайняти лише після декількох років роботи у сфері гостинності (за наявності диплома про спеціальну освіту). Зарплати керівників від $800 до $3000 і вище залежно від розміру ресторану, складності бізнесу, популярності закладу.
А ви знаєте, що професія ресторатора не тільки цікава, але і достатньо складна? Щоб з вас вийшов чудовий Ресторатор, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне - уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.
Також пам'ятайте - успішний Ресторатор не може собі дозволити допустити помилку в роботі. Тим більше, якщо ви налаштовані на успішну кар'єру. Адже підвищують тільки кваліфікованих фахівців.
Якщо ж ви вже вирішили, що Ресторатор – це ваша майбутня професія, але ще не знаєте, як стати ресторатора, перегляньте пропозиції українських вузів і учбових центрів по підготовці фахівців цієї сфери.