UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Вибір професії - список затребуваних професій
  3. Ресторатори, кухарі, офіціанти
  4. Кухар

Кухар

В основному коледжі готують кухарів найширшого профілю. Їм дають базові знання про кухні різних народів світу, щоб надалі випускники після невеликого стажування змогли освоїти будь-який напрям.

Існує і вужча спеціалізація кухар-кондитер. Тут докладніше вивчається технологія приготування саме кондитерських виробів. Зі всіх спеціалізацій ця не тільки найсолодша, але і потребує твочості. Під час вступу комісія зверне увагу, чи є у вас художній смак, уява, фантазія, адже приготування і прикраса кожного кондитерського виробу це творчий процес.

Специфіка роботи кухарем:

Плюси професії:

  • стабільний прибуток
  • великий попит на ринку праці
Мінуси професії:
  • велике фізичне навантаження (стояти по вісім-десять годин у плити не так легко, як здається)
  • постійна напруга уваги (розслабитися, коли треба нарізувати салат і стежити за двома каструлями на плиті навряд чи вдасться)

Робота для кухаря:

Студентам дають можливість застосувати отримані знання в кафе, ресторанах, барах і їдальнях міста. Більшість вже під час практики знаходять майбутнє місце роботи.

Особисті якості:

    У кухаря обов'язково повинні бути естетичний смак, уява, творчі завдатки, інакше далі за бутерброди і яєчню він не піде.

Зарплата і перспективи професії кухаря:

Кухарям, випускникам коледжів привласнюється третя категорія. З нею можна йти в помічники кухаря, поступово дослужитися до су-шефа правої руки, шеф-повара, і нарешті, до самого шеф-повара. Шеф-кухар, це вже 5-6 розряди. Останнім часом багато випускників коледжів і ліцеїв залюбки йдуть в особисті кухарі і в їдальні приватних фірм. З урахуванням зарплат (від 500 доларів) цей варіант перспективний і попит на нього росте.

Профільна освіта:

Коледж за фахом "Кухар", після навчання привласнюється 3 категорія.

Робота кухарем в Україні:

Інші професії напряму: Ресторатори, кухарі, офіціанти

А ви знаєте, що професія кухаря не тільки цікава, але і достатньо складна? Щоб з вас вийшов чудовий Кухар, потрібно володіти теоретичним і практичними знаннями, а головне - уміти гармонійно їх об'єднувати в процесі роботи.

Також пам'ятайте - успішний Кухар не може собі дозволити допустити помилку в роботі. Тим більше, якщо ви налаштовані на успішну кар'єру. Адже підвищують тільки кваліфікованих фахівців.

Якщо ж ви вже вирішили, що Кухар – це ваша майбутня професія, але ще не знаєте, як стати кухаря, перегляньте пропозиції українських вузів і учбових центрів по підготовці фахівців цієї сфери.


Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

↑ Вгору