UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Вихід на пенсію

Вихід на пенсію

оформлення пенсії, пакет документів у зв'язку з виходом на пенсію

Останні питання юристу:

Віталій (30 листопад 2009)

Підскажіть будь-ласка, які на ваш погляд будуть преспективи позову до пенсійного фонду про стягнення недоплаченої пенсії у звязку з обмеженням її розміру пунктом 10 Постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян" від 28 травня 2008 року N 530. У цьому пункті Постанови визначено, що "максимальний розмір пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, сум індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством), призначених (перерахованих) відповідно до.................. не може перевищувати 12мінімальних розмірів пенсії за віком, встановленої згідно з абзацом першим частини першої статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а пенсії, призначеної (перерахованої) відповідно до Закону України "Про прокуратуру" (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат, встановлених законодавством), - 10 тис. гривень на місяць". Рішенням КС від 08.09.2009 року п. 10 визнано неконституційним. Рішення Конституційного Суду України має преюдиціальне значення при розгляді судами загальної юрисдикції позовів у зв'язку з правовідносинами, що виникли внаслідок дії положень, визнаних неконституційними. Чи можна на ваш погляд присудити виплатити недоплечену пенсію, в розмірі, який перевищував вказані обмеження. Якщо можна то з якого часу. На мій погляд можна, з моменту введення цих обмеженнь, тобто з 2008 року, починаючи з того місяця, в якому надбавки і доплати фактично невиплачувались. (червень 2008 року, якщо не помиляюсь). Якщо знайдете зразак позовної заяви чи рішення суду по цих справах, вишліть будьласка мені на емейл. Буду чекати Вашої відповіді!

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
24 з 36

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору