UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Вихід на пенсію

Вихід на пенсію

оформлення пенсії, пакет документів у зв'язку з виходом на пенсію

Останні питання юристу:

НАДЕЖДА (16 жовтень 2009)

Надежда: Добрый день! У меня к вам такой вопрос. В трудовой такая запись: "Уволена в связи с переводом мужа по новому месту службы" с мая 1987 по май 1989 года. Это была командировка мужа на Кубу. Семья также ехала с отцом. Трудоустройства для жен там не было. Вопрос: при выходе на пенсию будут ли засчитаны эти годы или нет? Вопрос: #2296 - 13.10.2009 Кирильчук Олег Ігорович: Если муж был военнослужащим, а военкомат или правопреемник части выдадут справку что "Трудоустройства для жен там не было" Дружинам (чоловікам) військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби, до загального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за віком, зараховується період проживання разом з чоловіком (дружиною) в місцевостях, де не було можливості працевлаштування за спеціальністю, але не більше 10 років. Період проживання дружин осіб офіцерського складу,прапорщиків, мічманів і військовослужбовців надстрокової служби зчоловіками в місцевостях, де була відсутня можливість їхпрацевлаштування за спеціальністю, підтверджується довідками, виданими командирами (начальниками) військовихчастин, військово-навчальних (навчальних) закладів, підприємств,установ і організацій в порядку, що визначається Міноборони. При цьому для дружин військовослужбовців, звільнених здійсної військової служби до 1 січня 1990 р., період проживання зчоловіками в місцевостях, де була відсутня можливість їхпрацевлаштування за спеціальністю, підтверджується довідками, яківидаються військовими комісаріатами.ВОПРОС: КАК БЫТЬ, ЕСЛИ НЕТУ НИ ЧАСТИ ТОЙ, В КОТОРОЙ СЛУЖИЛИ, НИ ВОЕНКОМАТОВ. В КОМАНДИРОВКУ ЕХАЛИ С ПРИБАЛТИКИ, ПОСЛЕ КОМАНДИРОВКИ ДОСЛУЖИВАЛИ НА УКРАИНЕ В РОДСТВЕННОЙ ЧАСТИ.

Переглянути відповідь

Наталія (12 жовтень 2009)

Прошу вибачення за настирливість, може свое питання відправила не в той розділ, але дуже чекаю на відповідь! Працювала 4 роки в.о. декана. Цей період не зараховують до стажу, що дає право на наукову пенсію. Але працювала я на вакантній посаді і відрахування до ПФУ брали як за наукового працівника. Аргументують тим, що в.о. декана немає в Переліку посад визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року №257 "Про затвердження переліку посад наукових (науково - педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів 111-1Y рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 цього Закону України "Про наукову і науково - технічну діяльність".

Переглянути відповідь

Наталія (12 жовтень 2009)

Прошу вибачення за настирливість, може свое питання відправила не в той розділ, але дуже чекаю на відповідь! Працювала 4 роки в.о. декана. Цей період не зараховують до стажу, що дає право на наукову пенсію. Але працювала я на вакантній посаді і відрахування до ПФУ брали як за наукового працівника. Аргументують тим, що в.о. декана немає в Переліку посад визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року №257 "Про затвердження переліку посад наукових (науково - педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів 111-1Y рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 цього Закону України "Про наукову і науково - технічну діяльність".

Переглянути відповідь

Василь П. ( 7 жовтень 2009)

Доброго ранку шановний Олег Ігорович! Я просив у Вас консультацію, але відповіді не получив. Прошу Вас надати любу відповідь, мені не легко дається комп"ютерна грамота так хочу знати чи Ви хотя би читали це письмо. З 17.05.2007р. мені була призначена пенсія за віком, стаж становить 31р.8міс. взятий по 31.12.1999р. Розрахований з роботи у квітні 2000р. в зв"язку з реорганізацією колгослу. з 01.09.2003р. по 07.04.2009р. працював в сільскій школі на різних підсобних роботах, без оформлення в трудовій книжці. Раніше ніяких питань до мене не було, але на даний час пенсійне управління хоче зробити перерахунок пенсії з врахуванням років після 01.07.2000р. але автоматично зменшується розмір пенсії в зв"язку з низькою зарплатою з 01.09.2003р. Получається цей стаж мені не вигідний, так як років більше, але зарплата мала була, а де можно було заробити більше в селі? А тепер питання: Чи маю я право відказатись від цього не вигідного стажу після 01.07.2000р.? Як що ні то чому? Стажу у мене хватає, навіщо мені нав"язують, а як би я не працював? І ще, чув що можно 10% невигідного стажу видалити, 10% від чого? Від стажу 31р.8міс.,чи від 35 років? Дуже прошу Вас дайте хоть яку відповідь щоб я знав, получаєте Ви мої письма чи ні? Можливо я не вмію відправити, тому прошу подайте знак щоб лишній раз не писав. Дякую.

Переглянути відповідь

Василь ( 4 жовтень 2009)

Доброго дня шановний Олег Ігорович! Мені потрібна консультація по такому питанню. З 17.05.2007р. мені була призначена пенсія за віком, стаж становить 31р.8міс. взятий по 31.12.1999р. Розрахований з роботи у квітні 2000р.в зв"язку з реорганізацією колгоспу. З 01.09.2003р. по 07.04.2009р. працював в сільскій школі на різних підсобних роботах без оформлення в трудовій книжці.Раніше до мене ніяких питань не було, але на даний час пенсійне управління хоче зробити перерахунок пенсії з врахуванням років після 01.07.2000р. але автоматично зменшується розмір пенсії в зв"язку з малою заробітною платнею за послідні роки. Виходить, як би я бомжував після 2000р. то пенсія була би теперішня,нормальна, а раз працював, треба зробити перерахунок і ще пугають що заберуть те що переплатили. У зв"язку з цим виникли такі питання: Чи можливо відказатись від стажу після 01.07.2007р. і залишити попередній стаж 31р.8міс? Як що ні,то чи можливо вилучити 10% стажу за період 01.09.2003р. по 17.05.2007р.і скільки це буде місяців? Будь ласка, роз"яніть, як правильно перерахувати з меншими втратами. Буду дуже вдячний Вам, допобачення.

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
31 з 36

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору