UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Вихід на пенсію

Вихід на пенсію

оформлення пенсії, пакет документів у зв'язку з виходом на пенсію

Останні питання юристу:

Наталія (12 жовтень 2009)

Прошу вибачення за настирливість, може свое питання відправила не в той розділ, але дуже чекаю на відповідь! Працювала 4 роки в.о. декана. Цей період не зараховують до стажу, що дає право на наукову пенсію. Але працювала я на вакантній посаді і відрахування до ПФУ брали як за наукового працівника. Аргументують тим, що в.о. декана немає в Переліку посад визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року №257 "Про затвердження переліку посад наукових (науково - педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів 111-1Y рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 цього Закону України "Про наукову і науково - технічну діяльність".

Переглянути відповідь

Наталія (12 жовтень 2009)

Прошу вибачення за настирливість, може свое питання відправила не в той розділ, але дуже чекаю на відповідь! Працювала 4 роки в.о. декана. Цей період не зараховують до стажу, що дає право на наукову пенсію. Але працювала я на вакантній посаді і відрахування до ПФУ брали як за наукового працівника. Аргументують тим, що в.о. декана немає в Переліку посад визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року №257 "Про затвердження переліку посад наукових (науково - педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів 111-1Y рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 цього Закону України "Про наукову і науково - технічну діяльність".

Переглянути відповідь

Василь П. ( 7 жовтень 2009)

Доброго ранку шановний Олег Ігорович! Я просив у Вас консультацію, але відповіді не получив. Прошу Вас надати любу відповідь, мені не легко дається комп"ютерна грамота так хочу знати чи Ви хотя би читали це письмо. З 17.05.2007р. мені була призначена пенсія за віком, стаж становить 31р.8міс. взятий по 31.12.1999р. Розрахований з роботи у квітні 2000р. в зв"язку з реорганізацією колгослу. з 01.09.2003р. по 07.04.2009р. працював в сільскій школі на різних підсобних роботах, без оформлення в трудовій книжці. Раніше ніяких питань до мене не було, але на даний час пенсійне управління хоче зробити перерахунок пенсії з врахуванням років після 01.07.2000р. але автоматично зменшується розмір пенсії в зв"язку з низькою зарплатою з 01.09.2003р. Получається цей стаж мені не вигідний, так як років більше, але зарплата мала була, а де можно було заробити більше в селі? А тепер питання: Чи маю я право відказатись від цього не вигідного стажу після 01.07.2000р.? Як що ні то чому? Стажу у мене хватає, навіщо мені нав"язують, а як би я не працював? І ще, чув що можно 10% невигідного стажу видалити, 10% від чого? Від стажу 31р.8міс.,чи від 35 років? Дуже прошу Вас дайте хоть яку відповідь щоб я знав, получаєте Ви мої письма чи ні? Можливо я не вмію відправити, тому прошу подайте знак щоб лишній раз не писав. Дякую.

Переглянути відповідь

Василь ( 4 жовтень 2009)

Доброго дня шановний Олег Ігорович! Мені потрібна консультація по такому питанню. З 17.05.2007р. мені була призначена пенсія за віком, стаж становить 31р.8міс. взятий по 31.12.1999р. Розрахований з роботи у квітні 2000р.в зв"язку з реорганізацією колгоспу. З 01.09.2003р. по 07.04.2009р. працював в сільскій школі на різних підсобних роботах без оформлення в трудовій книжці.Раніше до мене ніяких питань не було, але на даний час пенсійне управління хоче зробити перерахунок пенсії з врахуванням років після 01.07.2000р. але автоматично зменшується розмір пенсії в зв"язку з малою заробітною платнею за послідні роки. Виходить, як би я бомжував після 2000р. то пенсія була би теперішня,нормальна, а раз працював, треба зробити перерахунок і ще пугають що заберуть те що переплатили. У зв"язку з цим виникли такі питання: Чи можливо відказатись від стажу після 01.07.2007р. і залишити попередній стаж 31р.8міс? Як що ні,то чи можливо вилучити 10% стажу за період 01.09.2003р. по 17.05.2007р.і скільки це буде місяців? Будь ласка, роз"яніть, як правильно перерахувати з меншими втратами. Буду дуже вдячний Вам, допобачення.

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
31 з 36

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору