UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Скорочення / звільнення

Скорочення / звільнення #109569

Питання від Александр ( 2 квітень 2020):
Здравствуйте, я работаю в теплосети машинистом котлов, был принят на отопительный сезон 2019-2020 г. с 16.10.19 и меня собираются уволить с 10.04.20 по окончании срока трудового договора. В этот год работодатель отказывает предоставить отпуск перед увольнением. Законно ли это ? И как это повлияет на обращение в центр занятости, на выплаты ( ведь в условиях карантина работу найти маловероятно ) ? С отпуском у меня стаж за последние 12 месяцев до регистрации на бирже труда превышает 6 месяцев, а без не хватает 6 дней, или сейчас считается по другому. Заранее спасибо!

Ответ юриста (10 квітень 2020) :

Добрый день! при увольнении Вам должны или предоставить неиспользованный отпуск или компенсировать этот отпуск в денежной форме. После увольнения можете стать на биржу труда, сейчас конечно трудно с поиском работы, но и причины для отказа в постановке Вас на учет в центре занятости не может быть. Сумма выплат по безработице рассчитывается за последние 6 месяцев работы.

Скорочення / звільнення, інші питання

    Бурко (16 лютий 2024)

    Имели ли право меня сократить если я одинокая ,у меня психически болен сын и дочке 16лет

     Переглянути відповідь

    Галина (31 січень 2024)

    Добрий день. Допоможіть, будь ласка, у вирішенні питання. Я працюю заступником завідувача філії. В закладі 16 початкових класів - 406 дітей. 10 січня керівник мене повідомив, що відділ гуманітарної політики сказав скоротити 0,5 моєї ставки, а працювала я на 1 ставку(тобто залишити мене на 0,5 ст.). Чи правомірно без попередження посеред року скорочувати ставки? ВГП посилається на те, що в країні діє воєнний стан і попереджати не потрібно. Наказу на підпис не давали.

     Переглянути відповідь

    Карина (21 грудень 2023)

    Добрий день! Чи має право вчитель української мови та літератури працювали вчителем початкових класів? Якщо мене взяли на контракт на 1 рік, я сумлінно працюю, виконую свої обов'язки, чи може директор не продовжити контракт за власним бажанням? Дякую!

     Переглянути відповідь

    Олена ( 4 листопад 2023)

    Добрий день. Працюю в школі вчителем. Хочу звільнитися після першого семестру. Чи маю право вчитель звільнитися посеред навчального року ? Якого змісту писати заяву?? Дякую

     Переглянути відповідь

    Дмитрий (10 жовтень 2023)

    Здравствуйте! Работаю машинистом тепловоза на гос.предприятии .Могут ли в связи с простоем в работе из за войны сократить должность ? Спасибо заранее за ответ

     Переглянути відповідь

    Ольга (29 вересень 2023)

    Вданий час в.о. директора, займаю посаду заступника директора з навчально-виховної роботи і маю години вчителя. Хочу звільнитись з в.о.директора та заступника з навчально-виховної роботи, залишивши лише години вчителя. Якого змісту писати заяву ?

     Переглянути відповідь

    Валентина (28 вересень 2023)

    Доброго дня. Згідно трудового договору, водій (працівник) виконуючи міжнародний рейс, покинув автомобіль з вантажем за межами України. Водій здійснив перетин кордону, покинув автомобіль з вантажем і не повернувся в Україну. Яка стаття має підставу для розірвання трудового договору з працівником з ініціативи роботодавця? Які необхідно мати документи, що будуть підтвердженням цієї статті? Дякую.

     Переглянути відповідь

    Олена (15 вересень 2023)

    Доброго дня! Підкажіть будь ласка, як я можу звільнитися під час воєнного стану за власним бажанням перебуваючи за кордоном?

     Переглянути відповідь

    Юлія (12 вересень 2023)

    Підкажіть будь-ласка, знаходжусь в декретній відпустці по догляду за дитиною до 3 років 25.09.2023 закінчується Декретна відпустка, а 26.09.2023 я повинна вийти на роботу, але в минулому році 2022 наш відділ перестав існувати і зараз мені пропонують роботу нижчою за умовами і окладом і більше нічого кращого запропонувати вони не можуть. Просять, або вийти на одну із запропонованих робіт ними, або звільнитись за власним бажанням чи згодою двох сторін. Скорочувати вони не можуть із-за того що я в декреті. І компенсаційні виплати кажуть теж не виплатять. Підкажіть, чи я можу розраховувати на компенсацію у розмірі від 2 окладів і що зробити, щоб вони скоротили мене з посади на якій я ще зареєстрована? Або якщо ніяк не можна отримати скорочення з компенсацією як краще звільнитись? Зі згодою 2 сторін чи за власним бажанням ? Дякую заздалегідь

     Переглянути відповідь

    Людмила ( 2 серпень 2023)

    Підкажіть будь ласка, як правильно звільнитись. Я працюю заступником директора з навчально-виховної роботи, хочу звільнитись з закладу. Директор у відпустці, на кого мені писати заяву, виконую обов'язки я, чи можу я сама себе звільняти. Чи можливо краще раніше написати поки інший заступник виконує обов'язки і саме на неї написати заяву? Чи можуть мені відмовити у звільненні адже я планую повідомити про це за 2.5 тижня до звільнення, якими нормативними документами керуватись? В разі відмови куди я можу звернутись? Дякую

     Переглянути відповідь

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору