UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Звільнення
  5. Час змінювати роботу: основні ознаки

Час змінювати роботу: основні ознаки

19.01.2020 616
Час змінювати роботу: основні ознаки

Час змінювати роботу: основні ознаки

19.01.2020     616

Час змін настав: як зрозуміти, що пора звільнятися

Серед буденної рутини ми часом в’язнемо в монотонності та не помічаємо, що світ рухається далі, а ми стоїмо. Творча криза чи робочий застій виникають у кожного. В такі моменті важливо вчасно зрозуміти це та негайно почати діяти. Якщо ваше насиджене роками робоче місце набридло, а від думки про роботу мурахи табунами по шкірі, то ваш час настав – пора змінити роботу. І неважливо, наскільки ви прикипіли до цієї компанії. Треба завжди рухатися тільки вперед і розвиватися.

То ж давайте з’ясуємо, які явні ознаки того, що «ваш час вийшов»:

  1. Вам все набридло, а думки про завтрашній робочий день викликають роздратування.

Якщо субота стала найприємнішим та найочікуванішим днем, а в неділю зранку ви починаєте сумувати, бо завтра «знову туди», то це вже перший дзвіночок. Можливо, це просто дається взнаки перевтома і вам потрібна відпустка. Але якщо після повноцінного відпочинку такі думки закрадаються з першого дня, то причина всіх негараздів – саме робота.

  1. Відсутність перспектив на горизонті.

Якщо компанія не зацікавлена у тому, щоб зробити працю співробітників цікавою, якщо не запускаються нові проекти, а розвиток організації, скоріш, нагадує регрес, то біжить звідти негайно. Подумайте: мине п’ять років, а ви й надалі будете виконувати одні й ті ж завдання, монотонно, безперспективно, безрезультатно. Це дійсно те, чого вам хочеться? Краще зупинитися просто зараз.

  1. Розмова з новим начальством ведеться на різних мовах.

Прихід нового керівництва зазвичай тягне за собою певні зміни. І добре, якщо вони на краще. Коли з появою новопризначеного директора руйнується дружня атмосфера, змінюється стиль керівництва, вводяться незрозумілі правила, а погляди на розвиток компанії не співпадають, варто добряче задуматися. Звичайно, ви можете спробувати перевестися в суміжний відділ, зайнятися іншим проектом. Але якщо це ситуацію не вирішує, немає резону залишатися там і надалі.

  1. Ви стали часто хворіти та не маєте сил навіть для повсякденних справ.

Наш організм сам підказує, що щось пішло не так. Щоб уберегтися від стресу, він подає спочатку попереджувальні сигнали: спад сил, нездужання, надмірна втомлюваність, частий дискомфорт, постійні хвороби. Все це може свідчити саме про невдоволеність роботою.

    зміна роботи

  1. Сума вашої заробітної плати «заморожена».

Нові обов’язки, курс валют, ринок праці, прогрес у розвитку, підвищення кваліфікації, досягнення – ці та багато інших факторів впливають на рівень зарплати кожного працівника будь-якої сфери. Якщо ж з року в рік ви не отримуєте підвищення, при цьому чудово справляєтеся зі своїми обов’язками, мабуть, час для кардинальних змін настав.

  1. Ви втратили віру та надію на успіх компанії чи вас в ній.

Якщо в один прекрасний день ви зрозуміли, що вам стало соромно говорити про місце вашого працевлаштування новим знайомим, – це серйозна причина для старту пошуку іншої роботи.

Ще однією важливою ознакою того, що час змінювати роботу настав, є той факт, що ви просто читаєте цю статтю. Це вже означає, що щось не влаштовує, ви чимось невдоволені, дещо просто насторожує. Чи варто терпіти далі? Вирішувати тільки вам. Але пам’ятайте: недарма кажуть в народі, що «Краще жаліти про те, що зробив, ніж про те, що не зміг зробити». Якщо ви хороший спеціаліст і впевнені у своїх силах, то неодмінно знайдете «тепліше» місце. Попри те що деякі люди ототожнюють звільнення з катастрофою, в таких думках немає сенсу. Не варто занадто серйозно до цього відноситися: це ще не кінець світу. Сприймайте звільнення, як відкриття нових горизонтів та появу кращих можливостей для розвитку.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору