UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Корпоративна культура
  5. Чи має значення посмішка під час роботи?

Чи має значення посмішка під час роботи?

10.03.2021 1282Автор: Олександр Мавлідінов
Чи має значення посмішка під час роботи?

Чи має значення посмішка під час роботи?

10.03.2021     1282Автор: 

Серйозне ставлення до свого доброзичливого зовнішнього виду, зокрема до посмішки на обличчі, прийшло у діловий світ пострадянських країн, відносно, нещодавно. У той час, коли усміхнене обличчя вже вважалося за норму на ринках праці Європи та Сполучених Штатів, суспільство нашої країни лише почало визнавати важливість власного настрою, завдяки першим книжками Дейла Карнегі.

Сьогодні, переоцінити важливість доброзичливого вигляду власного обличчя, не лише важко, а й небезпечно. Зверніть увагу на те, скільки порад щодо «правильної» поведінки та посмішки на обличчі, надають тим, хто бажає результативно пройти співбесіду. Насправді «вміння посміхатися» – певна наука, оволодіти якою треба, щоб, принаймні, не виглядати трохи дивно в очах оточуючих.

Можливо, хтось скаже, що можна обійтися без усмішок взагалі, бо мова йде про суто професійні стосунки на роботі? Але, уявіть, себе в якості новачка, який вперше потрапляє у колектив, де всі працюють із зосередженими, напруженими обличчями, похмуро дивляться у монітори та один на одного, ховають відсутність перспективи у погляді, відводячи його від вас… А, як на вашу думку відчуватиме себе клієнт компанії з таким «зосередженим» та «суто професійним» колективом?

Скоріше за все, ви й самі станете спілкуватися із тим представником компанії чи магазину, який випромінює позитив та усміхнений, й навряд чи, виберете для спілкування його похмурого колегу, в якого «немає настрою».

Доказаним вченими фактом, є здатність зовнішнього задоволення та позитивного настрою людини, викликати відповідну симпатію та інтерес до себе в оточуючих людях. Саме тому, й наявність посмішки в роботі та під час ведення бізнесу має велике значення та вплив на успіх справ.

Важливість посмішки – доведений факт!

Сучасним шукачам роботи та тим, хто вже будує власну кар’єру, й без наведених вище прикладів зрозуміло те, що без посмішки, не можна очікувати на результат у бізнесі чи на роботі. Саме завдяки посмішці, людина отримує симпатію та розуміння від оточення, зокрема колег та керівництва, вселяє в інших довіру до себе, обумовлює краще протікання комунікації та співпраці з оточуючими особами, складає певний образ персони, яка зацікавлена своєю роботою, тощо.

Для того, щоб вас сприймали саме такою людиною, звичайно, не можна вдаватися до неприродної, штучної посмішки на своєму обличчі. Насправді, в очах людини можна побачити її справжній настрій, тому штучне вдавання до посмішки створить лише нерозуміння вашої поведінки з боку усіх інших людей.

Гарною новиною є те, що існує декілька ефективних способів, які допоможуть щиро посміхатися та, насправді відчувати себе щасливим.

важливість посмішки

Посмішка та щастя «в один клік»

Усім відомо, що по-справжньому, людина посміхається, лише коли відчуває позитив та щастя. Однак, в той самий час, варто не забувати про наявність й, так званого. «зворотного механізму дії» посмішки: тобто, під час, коли ви посміхаєтеся, ви починаєте відчувати певний позитив та, можете, навіть, відчути себе по-справжньому щасливими.

Це виникає тоді, коли до вашого мозку надходить сигнал-повідомлення про те, що м'язи вашого обличчя «вже склалися певним чином» (у посмішку), а це означає, що й свідомість, також, має відреагувати конкретним чином – відчути задоволення, позитив та щастя.

Саме це сприяло появі в людських традиціях застосовування тієї самої посмішки, у якості засобів зцілення, завдяки її «цілющій силі». Можливо, не під час протікання будь-якій ситуації, але у більшості випадків, саме посмішка «рятує» та створює людині справжній гарний настрій.

У разі «додаткових заходів» задля появи гарного настрою, рекомендують регулярне повторювання себе самому таких висловлювань та фраз, як наприклад, «я відчуваю щастя», «я цілком задоволений», «в мене сьогодні чудовий настрій».

Також, не поганим є й звичка тримати такі висловлювання записаними, щоб їх можна було легко знайти й прочитати собі самому в будь-який-момент.

«З першої посмішки»

Численні опитування рекрутерів та фахівців з найму персоналу довели, що у випадках, коли на співбесіді з’являються два «однакових» кандидати, тобто, такі, які мають схожій досвід та наявність професійних знань, приблизно одного віку та мають схожі «життєві налаштування», скоріше за все, перевагу віддають тому з них, хто на думку рекрутерів виглядає більш щасливим, випромінює позитив та доброзичливість, приємно та доречно посміхається, тощо.

Не дивно, бо саме такі персони, як правило, приваблюють оточуючих, одразу викликають в них симпатію до себе, сприяють демонстрації кращого з інших враження, демонструють можливість довіри до себе та іншими способами «дарують» позитив ний настрій оточуючим.

Одразу продемонстрував на співбесіді те, що ви є усміхненою, позитивною та, навіть, радісною людиною, ви отримуєте чималу перевагу перед можливими конкурентами в боротьбі за працевлаштування. Зрозуміло, що мова йде не про прояви неумисного та несвоєчасного приступу сміху чи веселощів або «широку та дурну» посмішку під час всієї розмови з рекрутером, а про по-справжньому щирі та гідно-радісні вирази обличчя кандидатів.

А вже, рекрутери точно знають про важливість посмішки в робочому процесі, та вміють цінувати тих, хто їй володіє.

Краще налаштуватися на таку поведінку під час співбесіди допоможе й розуміння ого, що це не а к просто. Зазвичай, перед такою відповідальною бесідою людина здатна нервувати, відчуваючи стресовий стан, тому, їй й справді складно відчувати себе по-справжньому радісно та щасливо. Фахівці радять намагатися покращити свій стан нервової системи будь-яким способом, який на вашу думку здатен зробити це з вашим настроєм.

Краще витратити час заздалегідь та з’ясувати що саме зможе надати вашому обличчю посмішку а посмішці щирості, бо перше враження про людину – саме головне під час першого ж знайомства.

Посмішка, як основа колективних стосунків

Чимало впливу ваша посмішка може оказувати й на наявність правильної робочої атмосфери у вашому колективі. Доволі часто, люди, що працюють разом, зосереджуються на всіляких незадоволеннях робочими моментами та оточуючими, шукають негатив в усьому, тим самим створюючи нестерпну атмосферу та бажання «тікати» від такого колективу, як надалі.

Крім того, такий негативний настрій може ставати доволі «заразним» отруюючи увесь колектив.

Розумні «подарунки власної посмішки», демонстрація того, що ви можете відшукати щось «гарне» у будь-якій ситуації, та знаєте все про позитивні моменти роботи, цілком ймовірно, стане мотиватором того, що й ваші колеги спробують поводитися так само, як й ви.

Посмішка, як основа комунікації з клієнтом

Ну, а про важливість посмішки у стосунках та комунікації із численними клієнтами вашого бізнесу чи компанії в котрій ви працюєте, здавалося б, й говорите взагалі не треба.

Відомо, що різні дослідження вже довели те, наскільки наявність посмішки на обличчі «умовного продавці» впливає на рішення клієнтів про покупку чи співпрацю з компанією, яку продавець представляє. Це працює не лише при спілкуванні «обличчя до обличчя», але й під час телефонних розмов. Наявність посмішки на обличчі співрозмовника, людина просто відчуває.

Саме тому, усі бізнес-тренери завжди підкреслюють важливу роль саме щирої посмішки та відчуття істинного задоволення від того, чим людина займається.

Й, саме тому рекрутери, які мають відшукати кандидатів на вакансії компанії, особливо тих, які пов'язані із торгівлею, комунікаціями та роботою з клієнтами, всілякими продажами, тощо, завжди досить уважно спостерігають за поведінкою людини, дивлячись чи посміхається кандидат, та наскільки він щирий в таких проявах.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору