UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Методи управління персоналом
  5. Чи складно жінкам керувати?

Чи складно жінкам керувати?

29.11.2018 407Автор: Лоліта Платошкіна
Чи складно жінкам керувати?

Чи складно жінкам керувати?

29.11.2018     407Автор: 

Як би не хотіли урівняти права чоловіків та жінок у суспільстві, питання керівництва все одно залишається психологічним та спірним. На Заході вже давно жіноче керівництво сприймається вельми поважно. В нашій країні до цього питання відносяться двояко. З одного боку суспільство готове до прогресивного розвитку, з іншого – суспільству не легко свідомо сприйняти це. Проте, жінки впевнено займають керівні посади, не дивлячись на готовність суспільства це прийняти, ще пак, керівна посада – можливість підвищити свій професіональний рівень та виховати лідерські якості.

Нам стало цікаво як самі жінки оцінюють керівні посади та чи готові вони самі взяти на себе всю відповідальність керівництва? Справа у тому, що одного бажання посісти керівну посаду недостатньо. І тут справа криється більше в наявності особистих вмінь і навичок, ніж у природньому покликанню.

Особливості керівництва жінок

Як показують результати багатьох досліджень, жінки на керівних посадах досягають більшого успіху ніж чоловіки в таких сферах діяльності: фармацевтика, мода, вчителювання, консалтинг, домашній персонал та інші. Тут вони почувають себе у своїй стихії краси, здоров’я, порядку та розвитку. Саме в них жінки проявляють себе яскраво та результативно, досягають висот.

Існує такий стереотип, що жінкам-керівницям дуже важко працювати в команді чоловіків. Звісно, все досить індивідуально, залежить від рис характеру працюючого персоналу та інших деталей та особливостей колективу. Але на практиці виходить зовсім навпаки. Жінці-керівниці легше знайти спільну мову з чоловіками, бо вона досить гнучка в рішенні складних питань та ситуацій. Вона намагається максимально швидко знайти вихід та підібрати не один, а навіть декілька варіантів шляхів.

Багато хто з жінок самі бачать свої недоліки в керівництві. Серед основних проблем, які у них час від часу виникають вони відносять: підвищена емоційність, бажання бути визнаною та оціненою, особливо в чоловічому оточенні, надання великого значення думці оточуючих про неї та її керівництво, бажання постійно з усіма комунікувати. Оточуючі також помічають додаткові недоліки – низька стресовиносливість. Для цього жінкам, як правило потрібна висока мотивація.

Багато жінок-керівниць вважають, що між керівництвом жінками та чоловіками не має ніякої різниці, але трохи попрацювавши з цими двома аудиторіями, розуміють, що до кожної потрібно мати свій підхід.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору