UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Чим перекрити відсутність досвіду

Чим перекрити відсутність досвіду

4.09.2022 601Автор: Лоліта Платошкіна
Чим перекрити відсутність досвіду

Чим перекрити відсутність досвіду

4.09.2022     601Автор: 

Досвід роботи - один з основних розділів вашого резюме, якому роботодавець приділяє найбільшу частину уваги й значення при відборі кандидатів на вакансію. Він повинен бути заповнений в резюме в будь-якому випадку, навіть якщо ви раніше не мали досвіду роботи й тільки-но працевлаштовуєтеся після отримання кваліфікаційного ступеня. До вас придивляються і розглядають з усіх сторін, а значить будуть ретельно вивчати, чим ви заповните саме цю графу. В цій статті Jobs.ua дасть поради, що зазначити в резюме в графі досвіду роботи, якщо зазначити інформації обмаль.

Існує певний стереотип, що хорошу роботу не можна знайти без досвіду. Звісно, досвід роботи впливає на рівень заробітної плати, проте це зовсім не перешкода пройти успішно співбесіду і зайняти хорошу вакансію, особливо якщо ви впевнені в знаннях й цілеспрямовані на успіх. Навіть якщо ви кардинально міняєте сферу діяльності й приходите на нове місце роботи без потрібного досвіду, ви завжди можете зазначити ключові вміння та навички, набуті на минулих місцях роботи.

Що зазначити в графі досвіду роботи

Практика

Ваша студентська практика, яку доводиться студентам проходити під час навчання відмінно підійде для зазначення в резюме в графі досвіду. Обов’язково вкажіть, де ви її проходили та протягом якого часу. Зазначте, які обов’язки вам доводилось виконувати, якщо залишились характеристики від керівників тих компаній, то сміливо можете додати до резюме.

Стажування

Стажування також можуть додати вам конкуренції. Якщо ви проходили стажування в відомій компанії або знаменитого професіонала галузі, в який будете працювати, то вкажіть імена та компанії, щоб вони фігурували, говорили самі за вас та надавали вам значущості.

Волонтерські, університетські проекти

Волонтерські, університетські проекти, участь в них говорить про багато набутих умінь: комунікація, робота в команді, організаційні навички тощо. Вони також можуть зіграти важливу роль в деяких вакансіях.

Фріланс

Якщо ви не маєте фактичного досвіду роботи, але працювали фрілансером, відточуючи власні навички та вміння, і у вас є роботи, що можна покласти в портфоліо - ви додасте собі суперсили серед інших конкурентів.

Лекції, курси, конференції

Обов’язково зазначте відвідування та прослуховування лекцій, проходження курсів, відвідування конференцій. Це говорить про вашу активну діяльність, зацікавленість, бажання рухатись вперед, жагу до знань.

Як отримати досвід

Якщо ви бажаєте отримати вакансію в компанії своєї мрії без досвіду роботи і хочете все ж таки отримати більшу заробітну плату - працевлаштуйтесь спочатку junior-ом в іншу компанію, щоб отримати потрібний досвід. Завдяки цьому ви отримаєте необхідний досвід і запис у своїй трудовій книжці. Не переймаєтесь тим, що у вас буде дуже багато записів про різні місця роботи, які свідчать про зміну професій. Для людини, яка тільки починає свою кар’єру, це цілком природно.

Досвід роботи грає важливу роль при працевлаштуванні. Якщо ви не маєте досвіду роботи, то не забувайте, що завжди існують варіанти перекрити та акцентувати увагу роботодавця на інших власних перевагах. В резюме не забудьте вказати та пояснити причини відсутності досвіду. Особливо це стосується тих спеціалістів, хто міняє сферу діяльності. Але завжди будьте чесними з роботодавцями.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору