UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання за кордоном
  5. Чому американська вища освіта – одна з найкращих у світі?

Чому американська вища освіта – одна з найкращих у світі?

5.11.2021 509
Чому американська вища освіта – одна з найкращих у світі?

Чому американська вища освіта – одна з найкращих у світі?

5.11.2021     509

Портал Jobs.ua пропонує поміркувати над питанням, чому американська система освіти – одна з найкращих у світі. Навіть не так – найкраща в світі, якщо поглянути на кількість нобелівських лауреатів по окремо взятим країнам: США випереджають Британію, Німеччину, Францію, Швецію та Швейцарію разом взятих! Фантастичний показник, якщо врахувати, що перелічені країни ідуть за порядком одразу після Сполучених Штатів (2-6 місця відповідно).

Початкова школа і наука

Чому Сполучені Штати в плані освіти «попереду всієї планети»? Все починається з початкової школи, чи не так? Як звички дорослої людини формуються ще в дитинстві, так і в початковій школі вчителям вдається прищепити любов до науки обдарованим дітям. Бо якщо не зробити навчальний процес цікавим та різноманітним, у дітей швидко пригасає інтерес до навчання. І про яку тоді жагу до наукових відкриттів можна говорити в підлітковому віці, якби у початковій школі цьому не приділялася б посилена увага? Тому в навчальних школах США вчителі проявляють креатив на уроках, створюють лабораторії для проведення досліджень з біології, фізики, хімії.

Списування – згадаємо й про нього. В американських школах таке не вітається. А якщо говоримо про навчання в престижних університетах, подібна практика і взагалі потягне за собою несхвалення оточуючих. Ну не прийнято там списувати, це не вважається ознакою крутості. Списувати – це не круто, бо про яке отримання знать може йти мова в такому випадку? Ось вам і відповідь – принаймні, одна із – на питання, чому в США найбільше нобелівських лауреатів.

Система оцінювання та фінансування

Навчаючись в американському університеті, ви не «купите» диплом за гроші. Провернути якусь хитру махінацію, щоб не вчитися, але отримати диплом на руки – в розвинутій країні першого світу така новина одразу обросте скандалом. А заплямована репутація для вчених із західного світу – це хрест на кар’єрі. А хто при здоровому глузді захоче сам собі зганьбити всю наукову кар’єру? Відповідь очевидна.

Згадаємо також про фінансування. Університети «Ліги Плюща», та й не тільки вони, фінансуються приватними фондами та інституціями. Це означає, що вони фінансово незалежні, і можуть будувати навчальний процес таким чином, як вважають за необхідне. Що досліджувати, яке обладнання купувати – це також вирішують університети. В таких умовах хочеться рости та розвиватися, чи не так?

Розвинута культура фізичного виховання та спорту

Якщо ви дивилися серіали на зразок «Дитинство Шелдона», ви зауважите, скільки уваги приділяється в американських школах та університетах фізичній культурі. Бейсбол, американський футбол, баскетбол – для цих та інших видів спорту побудовані стадіони, кожен порядний університет має свою спортивну команду, а змагання між командами приковують увагу місцевих жителів. Потім обдаровані в спорті діти ідуть навчатися в університети, поповнюючи тамтешні команди з контактних видів спорту та й не тільки.

Зрозуміло, що наявність бейсбольної команди в школі не вплине на появу в їхніх класах майбутнього нобелівського лауреата, але йдеться про те, що велика увага приділяється гармонійному вихованню. Хто з дітей обдарований інтелектуально – має всі можливості для розумового розвитку, і для цього необов’язково відвідувати дорогі приватні школи; а хто обдарований чудовими фізичними даними – може обрати улюблений вид порту і вдосконалюватися в ньому. Так і зростають майбутні олімпійські чемпіони, а як інакше?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору