UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Чому потрібно перебувати в русі

Чому потрібно перебувати в русі

21.05.2021 289
Чому потрібно перебувати в русі

Чому потрібно перебувати в русі

21.05.2021     289

«Ноги вовка годують», каже нам народна мудрість, і, погодьтеся, якими правдивими є ці слова. Якщо вовк у пошуках здобичі не перебуватиме постійно в русі, він просто помре з голоду. А тепер проведемо аналогію з нашим життям: якщо ми не перебуватимемо в русі, займаючись певним видом діяльності, досягнути успіху нам точно не світить. Як і забезпечити сім’ю, самих себе і свої потреби та бажання. Адже якщо не зараз, то коли?

«На пенсії робитимеш, що хочеш»

Ви коли-небудь розповідали друзям чи приятелям про заповітні бажання? І що вони вам відказували? Мотивували рухатись до мрії тут і зараз, чи ви чули цю фразу у відповідь, мовляв, залиш дитячі мрії своїй старості, а зараз заробляй гроші, поки маєш здоров’я. От доживеш до пенсії, тільки тоді писатимеш книги чи картини, чи вирушиш у подорож навколо світу, а зараз – роби як всі.

Але тут виникає резонне питання: а якщо не судилося дожити до пенсії, що тоді? Ніхто з нас по факту не знає, що трапиться в наступну годину, що станеться через день або через тиждень. Та ми навіть не знаємо, що станеться через хвилину, не те що через тиждень! Тому, можливо, досить відкладати життя на майбутнє, і почати використовувати один з найкращих інструментів, даних нам природою та еволюцією – нашим власним тілом?

Десять тисяч кроків – це не тільки про кроки

Чимало прихильників здорового способу життя вважають, що потрібно щодня долати 10 тис. кроків, щоб залишатися бадьорими та енергійними. Складно сказати, наскільки ця цифра відповідає реальності, але ви повинні виробити собі правило набирати цю цифру на вашому мобільному крокомірі. Якщо у вас сидяча робота, якщо проводите багато часу за кермом – зверніть увагу на свій малорухомий спосіб життя, поки він не звернув увагу на вас. Що ж вдієш, якщо так еволюційно склалося, що наші ноги повинні перебувати в русі. Адже поміркуйте самі: сотні тисяч років формувався homo sapiens, і тільки останню сотню років значна частина людства практично перейшла на сидячий спосіб виконання робочих обов’язків. Еволюція, навіть якби дуже хотіла, не встигла б за такими супер швидкими змінами в людському суспільстві.

Тому долайте щодня по можливості біля 10 тис. кроків; звичайно, якщо немає жодних протипоказань по здоров’ю.

Вода, апельсини і банани

Якщо хочете мати багато енергії щодня, зверніть увагу на цитрусові, на банани та звичайну негазовану воду.

Вживаючи щодня ці продукти (плюс воду), розбавляючи свій раціон горіхами та сухофруктами (чорнослив, курага, сушені фініки), вже через місяць ви відчуєте прилив енергії, а коли ви добре виспалися, гарно поснідали і відчуваєте, що вас просто розпирає від енергії – це значить тільки одне: ви зробите сьогодні багато справ, навіть значно більше, ніж думали на початку дня. І тут нічого дивного немає, бо коли ви стежите за своїм раціоном, стежите за сном і приділяєте увагу своєму тілу, прилив енергії не забариться. А енергія, як відомо, прагне знайти вихід з організму. Тому чиніть мудро, не гайте безцінну енергію в пустих балачках і таких же пустих заняттях; навпроти, конвертовуйте її в корисну діяльність.

І так – щодня. Знову ж таки, порада щодо вживання тих чи інших продуктів харчування не стосується читачів, яким ці продукти протипоказані по стану здоров’я. Але чиста негазована вода, здається, ще нікому не зашкодила.

І наостанок

Ось який простий рецепт, як перебувати завжди в русі, встигаючи при цьому виконати безліч справ. А день до дня – от і тиждень вже набіг. Чотири тижні – от вам і місяць; а дванадцять місяців, як відомо, становитимуть вже рік. Рік, уявляєте?! Рік збалансованого харчування, якісного сну, фізичної діяльності і океану енергії, який штовхатиме вас на реалізацію тих самих заповітних мрій і справ, на які вам завжди не вистачало часу чи зусиль. Ось вони, ваш час і ваші зусилля. Вивільніть їх самі для себе, бо ніхто, окрім вас, цього не зробить. Така правда життя – ми можемо ділитися нашим часом одні з одним, але додати комусь свій час ми не можемо.

Настає літо, і Jobs.ua бажає вам здійснення всіх мрій і сподівань. Вірте в себе і свої сили, пам’ятайте, що границь для наших можливостей не існує, а всі границі, обмеження і рамки існують тільки в нашій голові.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору