UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Чому спеціалісти не йдуть далі випробувального терміну

Чому спеціалісти не йдуть далі випробувального терміну

30.11.2019 559Автор: Лоліта Платошкіна
Чому спеціалісти не йдуть далі випробувального терміну

Чому спеціалісти не йдуть далі випробувального терміну

30.11.2019     559Автор: 

Випробувальний термін - важливий етап працевлаштування, який вирішує долю спеціалістів. Це гарна можливість як для роботодавця, так і для здобувача дізнатися на скільки підходять вони один одному. Саме тому не всі спеціалісти проходять випробувальний термін та працевлаштовуються. Але що справді заважає їм пройти повністю випробувальний термін, та що стає причиною відмови від вакансії? На це питання нам допомогли дати відповідь історії про власний досвід HR-ів.

За допомогою випробувального терміну здобувач має змогу ввійти в курс справ компанії, а також ознайомитись ближче з власними професійними обов’язками. Найчастіше випробувальний термін триває від трьох тижнів до трьох місяців. За цей час здобувач отримає повну інформацію про те, за яку роботу відповідальний, може оцінити власні сили щодо її виконання, зрозуміти обстановку в компанії.

Причини відмови від роботи на випробувальному терміні

Головна причина відмови здобувача від роботи після випробувального терміну - незмога впоратись із тими обов’язками, які покладає роботодавець на плечі здобувача. Це трапляється тоді, коли спеціаліст не дотягує за своїми уміннями та навичками до вакансії, але вирішили спробувати. Таке трапляється й тоді, коли спеціаліст перебільшує свої можливості чи недооцінює важкість вакансії. В цьому випадку краще за все якомога раніше повідомити про це роботодавцю та зізнатися собі в неспроможності впоратись із усіма завданнями за вакансією. І добре, що більшість спеціалістів переривають процес працевлаштування саме на випробувальному терміні, а не після.

Причина звільнення на випробувальному терміні може відбутися й через невідповідність вакансії реальним обов’язкам на роботі. Це питання краще за всього також вирішувати одразу з роботодавцем.

Ще одна причини, яка також пов’язана із роботодавцем - неадекватний характер керівника. Сюди можна віднести й авторитарний стиль керівництва й непостійність директора, часта зміна поглядів. Все це говорить спеціалісту про нестабільність свого стану й підштовхує його на зміну місця працевлаштування в пошуку найкращих умов.

Мікроклімат в колективі - це також можлива причина зміни робочого місця. В перші дні роботодавець зіштовхується із взаємодією з іншими членами колективу і робить перші висновки щодо комфорту та самопочуття. Якщо вони не збігаються, то спеціаліст відчуває себе зайвим та не може адаптуватися.

Працевлаштовуючи спеціаліста для проходження випробувального терміну, зверніть увагу на ці причини, які можуть завадити адаптуватися здобувачу на новому робочому місці і підштовхнути його до звільнення.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору