UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Світова практика
  5. Досвід акторки Джессіки Альби в бізнесі: які уроки можна видобути для себе?

Досвід акторки Джессіки Альби в бізнесі: які уроки можна видобути для себе?

19.04.2021 424
Досвід акторки Джессіки Альби в бізнесі: які уроки можна видобути для себе?

Досвід акторки Джессіки Альби в бізнесі: які уроки можна видобути для себе?

19.04.2021     424

Поки міні-вертоліт «Винахідливість» літав сьогодні на іншій планеті, зафіксувавши таким чином чергове досягнення людства, життя на землі продовжується. Jobs.ua підготували для вас короткий екскурс в бізнес-досвід відомої голлівудської акторки Джессіки Альби.

Чим відома Джессіка, окрім зйомок у художніх фільмах?

Вродлива Джессіка Альба роками красувалася на обкладинках журналів, але це були світські видання або журнали про кіно. А от у 2015-му році вона вже в якості успішної бізнес-вумен прикрасила обкладинку «Forbes», який стверджує, що вона самотужки побудувала свій бізнес. «Self-made», як кажуть в Штатах, людина, яка зробила себе з нуля.

Коротка передісторія: в 2008-му році Джессіка випрала дитячі речі, подаровані їй як молодій мамі, і випрала невдало, бо миючий засіб викликав у неї алергічну реакцію. Ця прикра подія призвела до того, що Джессіка разом з людьми, які розділяли її ідеї, створила успішну компанію «The Honest Company», яка спеціалізується на виробництві і продажу екологічної чистої продукції для немовлят і для дому.

Пошуки, проблема і її рішення

Як популярній голлівудській акторці вдалося побудувати успішний бізнес?

Спочатку Джессіка не планувала створювати власну компанію в цій невеликій, але, безперечно, важливій ніші. Прання речей для немовлят, засоби їхньої гігієни – все це делікатні речі, і використання токсичних матеріалів може нашкодити здоров’ю дитини. Джессіка зайнялася пошуком безпечних аналогів. Вона виявила, що продукція з поміткою «еко» не лише в кілька разів дорожча, я й також містить небезпечні складники, як і її значно дешевші конкуренти. Пошуки відповідей привели її на презентацію книги токсиколога Крістофера Гавігана, який незабаром став її бізнес-партнером.

Вчіться на власних помилках

Не все одразу пішло, як по маслу. Джессіка в інтерв’ю пригадувала, що її всі відмовляли від цієї ідеї, радили не змінювати акторське ремесло на бізнес-арену. Але вона не зважала на людей, які пророкували їй невдачу і викликали сумніви у своїх силах. Крім того, довелося швидко вчитися на власних помилках. Поки формувалася її майбутня команда, Джессіка з Гавігано влаштували невдалу презентацію своєї компанії піонеру електронної комерції Браяну Лі. Презентація налічувала півсотні сторінок, а її назва більше скидалася на назву весільної компанії.

Ця невдача була проаналізована і презентацію скоротили в п’ять разів. На цю справу і на остаточне формування команди було витрачено два роки. Нова презентація таки вразила Браяна Лі, і вразила також тому, що його дружина була вагітна вдруге, і їй, як і кожній молодій мамі, були потрібні безпечні засоби гігієни для немовлят.

Підшукайте «своїх» людей

Не один рік пішло на становлення її компанії, і за цей час Джессіка підшукала потрібних людей у свою команду. Хто шукає, той знайде, що актриса підтвердила на власному прикладі. Окрім бізнесмена Браяна Лі і токсиколога Крістофера Гавігана, вона також знайшла технічного гуру в особі Шона Кейна. І ця «фантастична четвірка» сформувала компанію, яка стала важливим гравцем на американському ринку екологічних товарів для дому.

Джессіка стверджує, що попри всі стереотипи їй вдалося досягнути успіху, бо вона не зраджувала своїм принципам. Багато хто пророкував невдачу вродливій актрисі, але наполегливість і бажання досягнути свого таки зробили свою справу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору