UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Фізіологічні ознаки того, що робота перестала приносити вам радість

Фізіологічні ознаки того, що робота перестала приносити вам радість

30.09.2022 243
Фізіологічні ознаки того, що робота перестала приносити вам радість

Фізіологічні ознаки того, що робота перестала приносити вам радість

30.09.2022     243

Навряд чи знайдеться людина, яка б мріяла все життя пропрацювати на одному місці. І коли робота стає не в радість, це причина задуматися: можливо, пора рухатися далі? Портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує з’ясувати, які фізіологічні ознаки того, що ваша робота перестала приносити вам радість.

Постійні скарги на роботу

…І на все, що з нею пов’язано. Адже як воно буває: нова і цікава робота приваблює, наповнює новими враженнями та емоціями, а спілкування з колегами додає позитиву. Але якщо практично все спілкування з колегами, а також з друзями та рідними перетворилося на суцільні скарги, варто зупинитися і задуматися. Випускати пар це допомагає, звісно, але на першому місці все ж має стояти ефективна комунікація, яка веде до вирішення неприємних ситуацій. А не лише констатація та обговорення вже сотню разів обговореного.

Думки про новий робочий тиждень дратують

І не просто дратують, а й буває таке, що людина з жахом чекає на новий робочий тиждень. А це ж абсолютно протилежне тим відчуттям, коли ви з нетерпінням очікуєте на новий робочий день, бо стільки корисного треба зробити і дізнатися. А коли на вихідних ви мрієте про те, щоб вони ніколи не закінчувались, це важливий дзвіночок, що робота давно вам не в радість.

Наради втомлюють, а не мотивують

Якщо відвідування нарад, планерок, мітингів викликають стан безкінечної нудьги, це теж привід задуматися, наскільки цінною для вас є ця робота. Звичайно, кожен може заскучати під час мітингів, особливо якщо нічого цікавого не відбувається. Але якщо це почало відбуватися значно частіше, навряд чи це ознака відданого роботі працівника.

Погіршення фізичного і ментального самопочуття

Відчуваєте, що частіше почала боліти голова, погіршився сон і постійна втома та в’ялість? Не лише осіння пора є цьому причиною. Постійний стрес від роботи, яка давно перестала приносити радість, вносить дисбаланс в роботу всього організму. Звідси й постійні перепади настрою, простуди та головний біль. В цій ситуації «перебитися» лікарськими засобами не вдасться, адже проблема лежить в іншій площині.

Відчуваєте, що з’явилися нездорові залежності

Приміром, підвищений потяг до алкоголю. Безумовно, розслабитися з келихом вина після роботи ще нікому не зашкодило, але якщо тягне на щось міцніше, і не лише ввечері – це досить тривожний сигнал. Не варто забувати й те, що жодна людина ще не вирішила свої проблеми за допомогою алкоголю.

Часто зиркаєте на годинник

Коли працюєш із задоволенням, за годинами не стежиш. Яка різниця, яка година зараз, якщо виконання робочих завдань наповнює втіхою? А от коли спостерігається протилежна ситуація, коли людина постійно зиркає на годинник і з нетерпінням чекає на завершення робочого дня – що ж, цьому працівнику робота явно не в радість.

Якщо ви спостерігаєте у себе більшість згаданих ознак, вам не завадить переглянути своє ставлення до поточної роботи. Навчатися новому ніколи не пізно, особливо в наш час. А чому навчатися новим заняттям настільки важливо зараз, ви можете довідатися з цієї статті.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору