UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання
  5. Чому навчатися чомусь новому настільки важливо зараз?

Чому навчатися чомусь новому настільки важливо зараз?

7.09.2022 876
Чому навчатися чомусь новому настільки важливо зараз?

Чому навчатися чомусь новому настільки важливо зараз?

7.09.2022     876

Осінь завжди знаменує початок нового навчального року, її магія діє навіть в умовах війни. Приємно пройтися зараз біля школи чи іншого навчального закладу та почути, як лунає дзвінок чи бачити, як діти виходять на подвір’я. Враховуючи ці обставини, тобто першу осінь в Україні в умовах повномасштабної війни, портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує обговорити важливу тему, а саме – чому навчатися чомусь новому зараз дуже важливо.

Це потрібно для вашого ментального здоров’я

Пам’ятаєте, ще навесні в статтях у рубриці «Ваше здоров’я» наш портал, зокрема, писав і про те, що в цій війні потрібно налаштовуватися на тривалий марафон? А довгий забіг потребує значного ресурсу, і якщо його немає звідки поповнювати, проблем не уникнути. Протистояння триває, війна продовжується, тому від тривожних думок вас можуть максимально порятувати декілька речей:

  • Праця на благо своєї країни, родини, підтримки ЗСУ, волонтерства;
  • Відпочинок, особливо в оточенні дорогих вам людей;
  • Улюблене хобі;
  • А також навчання чомусь новому.

Чому навчатися – це вкрай важливо, особливо зараз?

Цікаве і важливе питання, саме тому воно було винесене в заголовок статті. Про ментальне здоров’я вже згадали, тепер поговоримо про іншу, не менш чудову, сторону навчання. І ми зараз говоримо про дорослих людей, і вік тут не грає аж такої важливої ролі, як звикли вважати багато людей. І що, якщо процес опанування нової для вас діяльності, нової професії даватиметься важче, бо п’ятдесят років – це не вісімнадцять? І що з того? А комусь у зрілому віці важко підніматися сходами – то що, виходить, не потрібно цього робити, а краще перестати виходити з квартири, назавжди замкнутися і чекати на ту останню годину? Очевидно, що так мислити – це програшний варіант.

Краще мислити в продуктивному напрямку: «Я навчаюся зараз, щоб моє майбутнє ставало кращим». Не забуваємо також про те, як активно мозок нарощуватиме нові нейромережі. Бо коли ми активно навчаємося новій діяльності, новій справі, та ще складній і цікавій водночас – наш мозок активно створює нові нейронні зв’язки. А це впливає на весь процес мислення.

Переконайтеся в цьому самі. Влаштуйте піврічний експеримент, почніть вивчати щось важливе, потрібне, про що ви давно мріяли, але все відкладали, бо важко. А через пів року – якщо рахувати від вересня, це буде березень 2023-го року – ви озирнетеся назад і збагнете, скільки всього дізналися і відкрили для себе в цей час. І ось це відчуття – відчуття того, що постійно зростаєте над собою, що сьогодні знаєте більше, ніж вчора, а завтра знатимете більше, ніж сьогодні – це відчуття може мотивувати вас і підтримати в найважчі хвилини життя.

«А якщо у мене немає можливості зараз навчатися?»

І дійсно, у більшості людей є діти, сім’я, безліч турбот. Але навіть в такому шаленому ритмі можна «викроїти» щодня трохи часу для себе. Приміром, послухати в дорозі пізнавальний подкаст чи подивитися відео перед сном, а вранці пригадувати його і подумки візуалізувати отримані знання та розкладати їх по поличкам в своїй голові. І нехай такий навчальний формат займе більше часу, бо ви не маєте змоги навчатися щодня по 6-8 годин – нехай це не стає для вас перепоною. Кожного дня повторюйте собі, що сьогодні ви дізналися щось нове. Що сьогодні ви знаєте більше, ніж вчора, а завтра знатимете більше, ніж сьогодні. Такі думки – чудовий мотиватор, щоб повчатися навчатися чомусь новому просто зараз і не відкладати це питання на завтра, на понеділок чи на новий місяць.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору