UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Кар’єра під час кризи: декілька кроків до успіху

Кар’єра під час кризи: декілька кроків до успіху

14.05.2020 770
Кар’єра під час кризи: декілька кроків до успіху

Кар’єра під час кризи: декілька кроків до успіху

14.05.2020     770

З переходом в режим самоізоляції завантаження по основній роботі не зменшилося? Але ж не доводиться витрачати кілька годин в день на дорогу до офісу. Здавалося б, вільний час можна витратити на те, щоб освоїти нові професійні навички. Прекрасно це розуміючи, ми... нічого не робимо. Зрушити з мертвої точки допоможуть поради кар'єрних стратегів, що підготував jobs.ua своїм читачам.

«Всі говорять про те, що економічна криза відкриває нові можливості. Тільки ніхто не пояснює, де їх знайти!» – так думає більшість з нас. До того ж, цікавить питання, як не тільки пережити період економічного спаду, але і використати цей час з розумом, інвестуючи його в свій розвиток. Отже, як і завжди, треба діяти поступово.

КРОК 1. Поставте просту мету

Всі ми знаємо, що планування і постановка цілей роблять життя простішим, а нас більш ефективними. Але, на жаль, не всяка мета здатна змусити нас діяти. Справжня мета надихає і дає відчуття правильності того, що відбувається. Дайте відповідь собі на питання: що може істотно поліпшити ваш кар'єрний потенціал за три місяці? Візьміть аркуш паперу і запишіть в стовпчик всі варіанти, які прийдуть в голову. Наприклад: пройти курс поглибленого вивчення Excel або англійської мови, прочитати три бізнес-книги, виступити на онлайн-конференції, завести експертний блог і опублікувати в ньому п'ять постів, дізнатися максимум інформації про нову цікаву професію, тощо.

Тепер оцініть за 10-бальною шкалою, наскільки кожна мета наповнює вас енергією. Все, що нижче 6-ти балів, викреслюємо. Наступний фільтр такий: на яку з решти цілей у вас зараз є ресурси: гроші, час, можливості? Результат першого кроку – кар'єрна мета на найближчі три місяці, яка б надихала.

КРОК 2. Заплануйте конкретні дії

Візьміть новий лист і намалюйте горизонтальну лінію. Розділіть її на три рівних відрізка – три місяці, протягом яких будете працювати над метою. Місяці можна поділити на тижні. В кінці відрізка намалюйте прапорець і запишіть мету. Наприклад: «Завів професійний блог і написав п'ять постів».

Розподіліть весь обсяг майбутньої роботи по тимчасовим проміжкам, виходячи з фінальної мети. Перший тиждень варто присвятити збору інформації: вивчити платформи для ведення блогу, познайомитися з тим, що пишуть колеги по цеху, зробити міні-опитування для визначення актуальних тем публікацій. Ваш результат на цьому етапі – розподілений в часі план дій з рівномірним навантаженням.

КРОК 3. Знайдіть групу підтримки

Виберіть когось одного, хто щиро зацікавлений у вашому успіху, щоб розповідати про свій план кар'єрних поліпшень. Домовтеся, що будете раз в тиждень телефонувати і обговорювати, як іде виконання наміченого, що вийшло зробити, а де ви поки відстаєте. Будь-які зміни даються легше, якщо є підтримка. Результат – ви домовилися з близьким про підтримку в досягненні мети на найближчі три місяці і призначили час першого дзвінка.

КРОК 4. Рухайтесь до мети

Попереду три місяці регулярної роботи над метою. Аби не збитися зі шляху допоможуть кілька рекомендацій: заручіться підтримкою сім'ї, щоб вас по можливості не відволікали в цей час; у блокноті складайте план на тиждень, обов'язково відзначайте виконане, не забувайте телефонувати і ділитися своїми успіхами. Результатом цього кроку стане виконання наміченого плану дій.

КРОК 5. Радійте перемозі

Це дуже важливий крок. Коли мета буде досягнута, не забудьте зробити паузу, щоб відсвяткувати перемогу. Замовте улюблену страву або зробіть собі приємний подарунок. Ви на це заслуговуєте! До речі, нагороду можна придумати заздалегідь, це посилить мотивацію. Результат останнього етапу – видих, розслаблення, відчуття гордості за себе.

А тепер найважливіше. У вас в руках проста технологія кар'єрних інвестицій. Через три місяці, якщо все вийде, ви зможете поставити перед собою більш масштабні цілі. В результаті маленькі кроки, які ви будете робити кожен день, приведуть до великого результату.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору